Landelijke aanpak jongerenactiviteiten in voorbereiding

Begraafplaats Vierde Rijweg krijgt grote opknapbeurt
augustus 29, 2017
Parlementaire delegatie gaat richting China
augustus 29, 2017
Show all

Landelijke aanpak jongerenactiviteiten in voorbereiding

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken bereidt een landelijke aanpak van sociale activiteiten voor jongeren voor. Specifiek gaat het om vormingsprogramma’s die worden gegeven om vooral jeugdigen uit de sociale buurten een aantal vaardigheden bij te brengen. Dit zegt de verantwoordelijke minister Joan Dogojo aan Radio10.

Niet iedereen kan na de studie ambtenaar worden, legt Dogojo uit. Juist daarom is het belangrijk om jongeren nu al de weg richting ondernemerschap en zelfredzaamheid te wijzen.

Voor 2018 staan een drietal grote sportprojecten op programma. De aanleg van de langverwachte atletiekbaan, een speciaal Olympisch Zwembad en als het even kan, een compleet nieuw voetbalstadion.

Minister Joan Dogojo van Sport en Jeugdzaken. Bij zijn bezoek aan Suriname in april dit jaar was Fifa-baas Gianni Infantino helder: Suriname moet een nieuw stadion bouwen waar zowel nationale als internationale voetbalwedstrijden kunnen worden gehouden. Dit zou al in 2018 een feit moeten zijn, aangezien de Concacaf haar eisen voor het organiseren van internationale wedstrijden heeft aangescherpt. Het niet bouwen van een nieuw stadion zou tot gevolg kunnen hebben, dat Suriname geen internationale thuiswedstrijden meer kan spelen.

Comments are closed.