Landelijk 120 vakantiecentra actief

Familie Stewart vraagt aandacht jeugcriminaliteit bij stille tocht ter ere van broer Renato
september 16, 2014
Project helpt veel jongeren aan vakantiewerk
september 16, 2014
Show all

Landelijk 120 vakantiecentra actief

Er zijn landelijk ongeveer 120 vakantiecentra van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken bezig met vakantie activiteiten in vooral sociaal-zwakke buurten. Haast elke dag melden zich bij elk centrum tussen de 50 en 100 kinderen tussen 5 en 15 jaar aan. Hier worden ze dan beziggehouden met recreatieve, creatieve en educatieve activiteiten.

Het ministerie werkt samen met buurt- en jongeren organisaties, Platform van buurtorganisaties, bedrijfsleven, verschillende ministeries, Stichting Jongeren Welzijn en andere ngo’s om deze vakantie centra tot stand te brengen. Het gaat om een onderdeel van het project ‘Zinvolle Vrijetijdsbesteding’ welke is gestart op 2 september en door gaat tot en met 18 september. De centra zijn dinsdag, woensdag en donderdag – van 8:00 uur tot en met 13:00 uur.

Het programma bestaat uit verschillende elementen zoals sport en spel voor binnen en buiten, talentenjacht, verhalen vertellen, poppenkast, buurtverkenning/milieu activiteiten, informatie/voorlichting, handenarbeid, tekenen en schilderen. Het is voor het ministerie belangrijk dat deze jongeren een genotvolle maar bovenal leerrijke vakantieperiode wordt aangeboden, zegt de afdeling voorlichting van Jeugdzaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.