LAKSHEID OVERHEID LEIDT OPNIEUW TOT PLATLEGGEN SCHOOLVERVOER

Ban Ki-moon ziet naleving staakt-het-vuren Syrië
maart 1, 2016
Marokko belooft afgewezen asielzoekers sneller terug te nemen
maart 1, 2016
Show all

LAKSHEID OVERHEID LEIDT OPNIEUW TOT PLATLEGGEN SCHOOLVERVOER

Bushouders van het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) en schoolvervoerders hebben vanaf maandag het werk opnieuw neergelegd wegens achterstallige betaling. De NVB-vervoerders kijken tegen een achterstand van vijf maanden aan, terwijl de schoolvervoerders nog steeds niet voor januari hebben ontvangen. Indien de NVB-bussen het geld krijgen van twee maanden kunnen ze weer de slag, maar de volgende maand moet de rest van de achterstallige betaling helemaal ingelopen worden.

“Het kan niet zo zijn dat de stukken al een tijdje bij het ministerie van Financiën zijn en dat we niet worden uitbetaald. De stukken van de NVB zijn al anderhalve maand bij Financiën”, zegt Kenneth Themen. Hij is voorzitter van zowel de bond van NVB-bushouders als van de schoolvervoerders. De actie zal niet worden opgeschort voordat de bushouders hebben ontvangen. “We willen nu alleen weten wanneer ons geld wordt gestort.” Themen zegt dat sommige schoolvervoerders ook nog niet zijn uitbetaald voor december en januari. Hij weet dat de meeste bushouders van zowel NVB als OBS niet rijden. Het deel dat wel rijdt, heeft ander werk. “Ze weten dat wanneer ze hun geld zullen krijgen dat sterk zal zijn gedevalueerd.”

Marisa Meye, voorzitter van het Mulodirecteurenberaad tevens directeur van VOJ Von Freyburg in Saramacca, heeft maandag de school met veel kunst- en vliegwerk opengehouden. Dat is niet bij alle scholen mogelijk geweest. Aan ouders die vervoer hebben, is gevraagd om hun kinderen naar school te brengen en om medescholieren de gelegenheid te geven mee te rijden. Ook kunnen leerlingen een lift krijgen van leerkrachten die in de buurt wonen”, zegt Meye.  DWT

Comments are closed.