Lagarde blijft steun houden van IMF na veroordeling

Trump nomineert beurshandelaar als minister van Leger
december 20, 2016
Politie treedt hard op tegen protesten in hoofdstad Congo
december 20, 2016
Show all

Lagarde blijft steun houden van IMF na veroordeling

International Monetary Fund (IMF) Managing Director Christine Lagarde speaks after the IMF's Executive Board reaffirmed it's full confidence in her Monday, Dec. 19, 2016, in Washington. A special French court has declalred Lagarde guilty of criminal negligence in a long-running arbitration case. (AP Photo/Cliff Owen)

Voorzitter Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) blijft ondanks haar veroordeling de steun houden van het bestuur. Het wijst erop dat zij aan kan blijven. Lagarde werd maandag in Frankrijk schuldig bevonden aan nalatigheid. De Franse rechters besloten ook dat de zestigjarige Lagarde geen straf krijgt.

In een verklaring laat het IMF weten dat het bestuur het ‘volledige vertrouwen’ blijft houden in Lagarde en ernaar uitkijkt met haar te blijven werken. Lagarde zou in 2008 als Frans minister van Financiën en Economische Zaken niet hebben ingegrepen bij een compensatieregeling voor zakenman Bernard Tapie. Hij kreeg indertijd 400 miljoen euro van de staatsbank Crédit Lyonnais na een geschil over de verkoop van zijn meerderheidsaandeel in de Duitse sportfirma Adidas.

Comments are closed.