Lady Shaynah in supercollectief Nederland-Indonesië

Van den Heuvel vroeg informatie over zijn status
november 17, 2014
President Bouterse verhinderd op Bigi Sma Dey
november 17, 2014
Show all

Lady Shaynah in supercollectief Nederland-Indonesië

Lady Shaynah  heeft nog maar net voet aan wal gezet in Nederland en gaat al touren. De zangeres maakt deel uit van een collectief van jonge musici, vocalisten en een videokunstenaar dat deze week naar Indonesië vertrekt.

Het overzeese project genaamd: Reconnect & Record is een  samenwerking tussen het Erasmus Huis in Jakarta en Breathing, de organisatie waar muzikant Orville Breeveld leiding aan geeft. Shaynah is er door Breeveld bij gehaald. “Ik ben eens voor zijn backing vocalist ingevallen en de samenwerking verliep heel goed”, vertelt ze enthousiast.

Het idee achter Reconnect & Record is om een supercollectief te creëren. Uit Indonesië doen namelijk ook musici mee en de twee groepen gaan uiteindelijk samensmelten en de studio induiken. Het product daarvan wordt op een dvd vastgelegd. Gedurende een week zullen ze intensief repeteren waarna een serie concerten volgt in onder meer Jakarta en Bogor. De ontwikkelingen daarvan zijn vanaf eind november op de voet te volgen op de Facebook pagina’s van Breathing en het Erasmushuis.

Lady Shaynah , die in werkelijkheid  Shanice Redan heet,   ziet het allemaal met een ‘open mind’ tegemoet. Wat ze wel zeker weet is dat het hard werken geblazen wordt. In de twee weken moeten er immers arrangementen gemaakt, geoefend en opgetreden worden. “Ik ben heel nieuwsgierig naar hoe het allemaal gaat lopen en ik heb er heel veel zin in!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.