Lackin kraakt dubbele standaard wereldmachten

President Bouterse: Santhoki mag eigen info inwinnen bij Alcoa
oktober 1, 2014
Today in Pop History
oktober 1, 2014
Show all

Lackin kraakt dubbele standaard wereldmachten

Minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin heeft dinsdag de tweeslachtige houding van de wereldmachten in hun benadering van vrijwel identieke problemen in verschillende landen aan de kaak gesteld. “Kleine en kwetsbare landen zoals Suriname en zijn zusterlanden in het Caribisch gebied, zijn bijna sprakeloos door de inconsistente en ronduit opportunistische argumenten die gehanteerd worden door de wereldmachten”, zei Lackin in zijn toespraak tot de 69ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.

Lackin zegt de argumenten die gebruikt werden bij de invasie in Grenada, te hebben vergeleken met wat is gehanteerd om de militaire inval in Oekraine te rechtvaardigen. “Wat een gelijkenis!”, constateerde Lackin. Ook de redenen achter de erkenning van Kosovo als onafhankelijke staat werden afgezet tegen de weerstand tegen de vermeende annexatie van de Krim door Rusland.

“Wij hebben geprobeerd om de waarde te begrijpen van een referendum in het geval van de Malvinas, en de waarde die gegeven is aan het referendum gehouden in de Krim”, zei de bewindsman. Kleine landen voelen zich daarom volgens de minister “zeer ongemakkelijk met de op maat gemaakte slogans, ontbloot van een echte morele waarde, die slechts bedoeld zijn om onze geest te dwingen voorgekookte recepten te accepteren”.

Hij sprak de wens uit dat de VN de moed kan opbrengen om zichzelf te herstructureren en te democratiseren en af te stappen van het systeem waarbij bepaalde landen vetorecht hebben. Er moeten juridische instellingen komen die effectief kunnen toezien op de controle en naleving van de bepalingen van het VN-Handvest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.