Laatste technologie bijenteelt naar Suriname gehaald

Razend populaire Atif Aslam klaar voor Suriname
juli 14, 2017
Van der San terug als directeur Kabinet van de President
juli 14, 2017
Show all

Laatste technologie bijenteelt naar Suriname gehaald

Ongemerkt maar zeer voortvarend is de bijenteelt in Suriname in de lift. Momenteel wordt er zelfs geëxperimenteerd met de Perone Hive (lezen als: peronah), een van de laatste technologieën in de wereld om de honigproductie op te voeren.

Imker Fabian Esajas is wat dit betreft de trendsetter in Suriname. Hij heeft intussen internationale aandacht getrokken en is door de Inter-American Institute for Coorporation on Agriculture naar het buitenland gestuurd om de laatste technologie in de bijenteelt naar Suriname te halen. Nabij het bedevaartsoord te weg naar Zee is hij druk in de weer waar hij zelf werkt aan het verder aanscherpen van de Perone Hive

De bijenteelt in Suriname is naar zijns inziens ondergewaardeerd in Suriname. De inkomsten uit de bijenteelt worden in Suriname nog altijd beperkt tot het produceren van honing. In het buitenland liften zijn ze al een stapje verder waarbij toerisme en natuurbescherming meeliften.

Imker Fabian Esajas over de bijenteelt in Suriname. Sinds kort is hij overgestapt naar het gebruik van de Perone Hive, die internationaal gezien wordt als een van de laatste technologieën in de bijenteelt. Indien er effectief beleid losgelaten wordt op de bijenteelt kan Suriname volgens hem veel meer halen uit deze sector; en dat is niet slechts beperkt tot de productie van honing.

Comments are closed.