Tweede politiek debat Boks.sr op komst
maart 13, 2015
Derde bloeddonatie marathon gaat voor 500 donaties in één week
maart 13, 2015
Show all

Laatste jammi-vangst mogelijk uit Jamaica

Op de Nieuwe Haven is iets meer dan 356 kilogram yammi, verstopt in zeventien tassen, ontdekt. De geperste marihuana was verdeeld over 133 pakken. De drugs is gevonden in een container.

Het onderzoek in deze zaak is in handen van de Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname (KPS). Meer wil de persafdeling van de politie niet kwijt. De vangst van gisteren is aanzienlijk maar niet de grootste totnogtoe. Enkele jaren terug werd er een grotere partij aangetroffen in drie ijzeren kisten die waren bevestigd onder een schip dat was vertrokken uit Jamaica.

Volgens het 2014 rapport van de International Narcotics Control Board (INCB) neemt de smokkel van marihuana vanuit Jamaica naar Suriname toe. Echter ook naar landen als Guyana, Haïti, Barbados, Trinidad en Tobago en Curaçao waar de marihuana wordt geruild voor cocaïne. Volgens de INCB is Jamaica in de regio nog altijd de grootste producent en exporteur van marihuana. De statistieken tonen dat in 2013 maar liefst 30.900 kilo marihuana in beslag is genomen, in vergelijking met 66.832 kilo het jaar daarvoor.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.