La Liga weigert recordtransfer Neymar goed te keuren

Geologische Mijnbouwkundige Dienst krijgt eigen website
augustus 3, 2017
CIC viert 50-jarig bestaan met donatie
augustus 3, 2017
Show all

La Liga weigert recordtransfer Neymar goed te keuren

La Liga (LFP) weigert tot dusver mee te werken aan de megatransfer van de Braziliaan Neymar naar Paris Saint-Germain. De LFP zou volgens meerdere Spaanse media donderdag een bedrag van zo’n 222 miljoen euro hebben geweigerd. Vertegenwoordigers van de Franse club en de Braziliaanse aanvaller zouden bij de LFP in Madrid zijn geweest om het recordbedrag over te maken en zo het contract van Neymar af te kopen, maar La Liga weigert dat tot nu toe te accepteren.

Vanwege de UEFA-regels van Financial Fair Play kan PSG de vertrekclausule van 222 miljoen euro in het contract van Neymar bij Barcelona niet zelf betalen. Om de reglementen te omzeilen bedacht Qatar Investment Authority, dat eigenaar is van de Franse club, een ingewikkelde constructie. Neymar wordt ambassadeur van het WK voetbal 2022 in Qatar voor 300 miljoen euro. Vervolgens wil hij zelf voor 222 miljoen euro zijn contract afkopen in Spanje. Volgens La Liga kan er door deze manier van werken geen sprake zijn van Financial Fair Play.

In het Spaanse voetbal is het gebruikelijk dat de speler de transferclausule in zijn contract zelf afkoopt bij La Liga zodat hij vrij is om te gaan en staan waar hij wil. Het is echter nog maar de vraag of de LFP de transfer echt kan blokkeren. De FIFA zou nog groen licht kunnen geven voor de overgang van de 25-jarige Braziliaan. Mocht Neymar de komende dagen alsnog naar PSG vertrekken, dan is het bedrag van 222 miljoen euro meer dan een verdubbeling van het transferrecord. Afgelopen zomer werd Paul Pogba met 105 miljoen euro de duurste voetballer ter wereld. Manchester United betaalde dat bedrag aan Juventus.

Comments are closed.