Kwestie Medische Zending zorgt voor felle discussies in DNA

Situatie Medische Zending opgelost
augustus 8, 2017
Geen ouderbijdrage op bijzondere scholen
augustus 8, 2017
Show all

Kwestie Medische Zending zorgt voor felle discussies in DNA

Parlementsvoorzitter drukt bij kritische opmerkingen microfoon oppositieleden uit

De regering heeft maandag (gisteren) vaart achter de administratieve zaken gezet om het personeel van de medische zending uit te betalen. Door zowel oppositie als coalitie is zeer afkeurend gereageerd op de late uitbetaling van de medische zending die steeds weer schering en inslag is. De regering schuift de schuld in de schoenen van de banken die niet tijdig hebben gezorgd voor de transacties. Dit wordt betwijfeld door de oppositie. Gisteren heeft dit chronisch probleem voor felle discussies gezorgd in De Nationale Assemblee.

Opvallend was de partijdigheid van parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons die steeds de microfoon van de oppositieleden uitmaakte wanneer die kritische opmerkingen maakten; om hun daarna van repliek te bedienen. NDP-fractieleider Andre Misiekaba kreeg echter 3 minuten lang de tijd en zonder onderbrekingen om zijn zegje te doen.

De discussies kregen een andere wending toen VHP-parlementariër Mahinder Jogi wilde ontkrachten dat het aan de banken heeft gelegen dat de salarissen niet tijdig zijn uitbetaald. Ook deze zijn microfoon werd uitgemaakt door de DNA-voorzitter met als gevolg dat hij met stemverheffing zijn betoog voortzette. Dit kwam storend over bij de coalitie en werd door hen zelf het voorstel gedaan om de politie erbij te halen om Jogi uit de zaal te zetten

VHP-fractieleider Chan Santokhi verwees naar de periode voor 2010 waarbij ook oppositieleden de vergadering hebben verstoord, maar voordat hij uitgesproken was werd ook zijn microfoon uitgedaan door de DNA-voorzitter:

Gezondheidsminister Patrick Pengel heeft in ieder geval beloofd dat de medische zending voortaan op tijd uitbetaald zal worden.

Comments are closed.