Dagbladen overzicht – 22 maart 2019
maart 22, 2019
Eenduidige wisselkoers onderdeel van pakket aan maatregelen Centrale Bank
maart 22, 2019
Show all

Kustwacht en Staatsolie werken samen

De Kustwacht en Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. zijn onlangs een samenwerking aangegaan. Het moet resulteren in het verder toenemen van de veiligheid op de Surinaamse wateren. De grootste reden voor de samenwerking is het Nearshore Drilling Project (NSD). Het omvat de boring van zo een acht of negen exploratieputten voor de kust van het land. Dat gebeurt vanaf 2 april tot en met november. Kolonel Jerry Slijngaard, directeur van de Kustwacht, zegt dat het project uit drie delen bestaat.

Van de drie vaartuigen die zullen worden ingezet moeten twee naar Frankrijk om uitgerust te worden met de nodige apparatuur. Het spreekt voor zich dat het gaat om een geavanceerde uitrusting geeft Slijngaard aan.

De samenwerkingsovereenkomst is op 15 maart getekend en is het gevolg van de intentieverklaring die de Kustwacht en Staatsolie reeds in september vorig jaar ondertekenden. Door de capaciteitsversterking van de Kustwacht is Suriname nog beter voorbereid om op te treden bij eventuele calamiteiten op zee.

Comments are closed.