Kunstveiling in Nederland voor woonzorgcentrum dementerenden in Suriname

Meer vrouwen in politiek alleen door slimme strategien en keihard onderhandelen
april 9, 2015
Faizel Abdoelgafoer staat DNA kandidatuur Paramaribo af voor Raynel Enfield
april 9, 2015
Show all

Kunstveiling in Nederland voor woonzorgcentrum dementerenden in Suriname

Er worden binnenkort kunstwerken en ‘ludieke stukken’ in Nederland geveild ten behoeve van Stichting Wiesje Suriname. Dit gebeurd zondag tijdens De Wiesje Charity Brunch in de showkas De Arendshoeve in Aalsmeerderbrug. De opbrengsten zijn bestemd voor het financieren van een woonzorgcentrum voor dementerenden in Suriname. Dit meldt Stichting Wiesje in een persbericht.

Actrice en zangeres Gerda Havertong is de voorzitter van Stichting Wiesje. Vanwege haar persoonlijke ervaring heeft zij zich het lot van dementerenden in Suriname aangetrokken. Haar moeder die in 1999 overleed, sukkelde in de laatste fase aan deze aandoening.

”Suriname is familie en familie laat je niet in de steek”, geeft Havertong als beweegredenen voor haar betrokkenheid. Het streven is om een woonvoorziening van vier zorgwoningen voor 24-uurszorg te realiseren. Intussen is gestart met de bouw van een van de vier zorgwoningen. De oplevering wordt medio dit jaar verwacht.

Met de stichting zet Havertong zich in voor de opvang van mensen met dementie in Suriname. Stichting Wiesje houdt zich niet alleen bezig met het inzamelen van geld, maar ook voor de uitwisseling van kennis. Tijdens de brunch gaat Havertong vertellen over de stand van zaken omtrent het vervolg van de woonvoorziening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.