Kracht van de vrouw en gendergelijkheid centraal bij viering internationale vrouwendag Nickerie

Permacultuur: Dé nieuwe manier van planten
maart 8, 2018
10 Mobiel – Arsenio Moedin – 7 maart 2018
maart 8, 2018
Show all

Kracht van de vrouw en gendergelijkheid centraal bij viering internationale vrouwendag Nickerie

De verschillende vrouwenorganisaties in het district Nickerie laten zich dit jaar weer niet onbetuigd in verband met de internationale dag van de vrouw die vandaag wereldwijd wordt gevierd. Reeds enkele jaren onderneemt de stichting Moederhart verwoede pogingen middels infosessie en andere activiteiten vooral de plattelandsvouw bewust te maken van haar positie in de samenleving.

Dit jaar is volgens voorzitter Chandenie Dinai gekozen voor een culturele opvoering waaraan groepen van verschillende culturen zullen participeren. Allemaal onder het Thema, de kracht van de vrouw ,

Mevrouw Kavita Ramphal is eigenaar van de culturele dansschool  Shankaraya ook zij  verteld hoe dit thema door moeders en dochters van haar school uit Paramaribo en Nickerie zal worden uitgebeeld .

Deze opvoering vindt zaterdag plaats in het cultureel centrum Nickerie. Vanavond houdt de stichting Sari, ook een vrouwenorganisatie in het district, een infosessie met als thema gendergelijkheid waarbij vrouwen de gelegenheid krijgen om vragen te stellen en te discussiëren over dit onderwerp.

Comments are closed.