Sport 21 januari
januari 21, 2014
E-Sites formaliseert Surinaamse vestiging
januari 21, 2014
Show all

Korps Politie suriname

Korps Politie Suriname

Publiciteit en Informatie Dienst

 

Bromfietser overleden

De 18-jarige bromfietser Rivarola Soeroto is in de vroege ochtend van zaterdag 18 januari zwaar gewond geraakt aan de Saramaccaweg in het district Saramacca. Hij raakte gewond omdat hij tegen een mast van een nutsbedrijf is aangekomen. Hij werd met de ambualnce vervoert naar het Academisch-Ziekenhuis, alwaar hij gistermorgen is komen te overlijden. Uit voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat Rivarola heel hard moet hebben gereden op zijn bromfiets.  Dat hij waarschijnlijk de controle over de besturing van zijn bromfiets verloor en daardoor tegen de mast aan kwam en zwaar gewond raakte. De motor van de bromfiets is zeer waarschijnlijk opgevoerd. Daardoor wordt  het mogelijk  een zeer hoge snelheid te bereiken met zo’n een motorrijtuig. De bromfiets is voor herkeuring in beslag genomen. Rivarola woonde in Saramacca en zat op de MULO school.

 

Chinese vereniging beroofd

Vier personen zijn vanmiddag overvallen in het gebouw van een Chinese vereniging aan de Anton Dragtenweg. De slachtoffers zijn overvallen door vier gewapende en gemaskerde criminelen. De slachtoffers zijn gekneveld en de criminelen zouden ervandoor zijn gegaan met ongeveer 60.000,- Amerikaanse dollar. De rovers zouden de plaats hebben verlaten in een zwart gelakte personenauto.

 

Man valt uit hangmat en sterft niet lang daarna

Een man bekend als Dotje moet vanmiddag uit een hangmat zijn gevallen en bewusteloos geraakt. Op dat moment bevond hij zich aan de Drambrandersgracht. Hij is vervolgens met de ambulance naar het ziekenhuis vervoert om medisch behandeld  te worden. Ongeveer vijf uren daarna is hij overleden in het ziekenhuis. Nadere informatie omtrent dit geval volgt.

Van huis weggelopen vrouw dood aangetroffen

Het ontzielde lichaam van de  31-jarige Diana Wee Wee is vanmiddag langs de Bronsweg aangetroffen. Wee Wee is in de avond van 17 januari 2014 van huis weg gegaan en keerde niet terug. Zij woonde te Wakibasoe in het district Brokopondo. Het lijk van Diana Wee Wee is voor onderzoek inbeslag genomen. Nadere informatie volgt.

 

Oneerlijke werknemer wordt opgespoord

Emiel Linger alias Mila

De 26-jarige Emiel Linger alias Mila wordt opgespoord door de politie van het bureau Flora. Linger wordt verdacht van verduistering. Hij was werkzaam als pompbediende bij een pompstation. Op 15 december van het afgelopen jaar heeft linger de dagopbrengst mee genomen en is niet meer op zijn werkplek verschenen. Als bijzondere kenmerken heeft hij aan zijn rechterschouder de naam “Romea” getatoeëerd en aan de binnenzijde van zijn rechter onderarm een rozenkrans. Aan de buitenzijde van zijn rechter onderarm heeft hij ook tatoeage. Deze tatoeage stelt twee handen voor die tegen elkaar gedrukt zijn.

 

 “Skimmer” wordt opgespoord

De man  wordt door de afdeling Fraude opgespoord ter zake oplichting en of verduistering. Deze verdachte heeft met behulp van een of meerdere valse pinpassen gelden opgenomen bij verschillende geldautomaten. De door de verdachte gepleegde handeling wordt “skimmen”genoemd. Bij “skimmen” wordt de gegevens van een pinpas gekopieerd door nadat een geldautomaat is “bewerkt” door de crimineel. De crimineel is daardoor in staat om de gegevens van elke pinpas die in zo’n geld-of pinautomaat gestopt wordt te kopiëren.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.