Sport 13 januari
januari 13, 2014
Mogelijk toch mijnbouwactiviteiten Guyana in Tigrigebied
januari 13, 2014
Show all

Korps Politie Suriname 13 januari

Korps Politie Suriname

Publiciteit en Informatiedienst

 

Twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal en illegaal vuurwapen bezit

De 30 jarige Nel M. en de 25 jarige Maikel D. zijn donderdag avond 9 januari door militairen aangehouden. Het betreft militairen die gestationeerd zijn te Brokopondo. De verdachten Nel M. en Maikel D. worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan beroving van een winkelier, die woont en werkt op een locatie bekend als “Aqua Brank” te Sipaliwini. Uit voorlopig onderzoek is naar voren gekomen,dat het slachtoffer in de nacht van donderdag 9 januari buiten zijn woning ging om te plassen. Op dat moment is hij overvallen door gemaskerde mannen waarbij hem een slag is toegebracht met een hard voorwerp. Er is een hoeveelheid ruw goud en een aantal opwaardeerkaarten van “Digicel” van het slachtoffer gestolen. Niet lang na deze overval zijn Nel M. en Maikel D. door een militaire patrouille in een kamp in het gebied aangetroffen. In hun bezit is aangetroffen een “rifle” en een jachtgeweer.  De verdachten verklaren dat zij deze wapens in een verlaten kamp hebben aangetroffen en meegenomen. Maikel D. en Nel M. zijn door de militairen overgedragen aan de politie. Ook de wapens zijn overgedragen. Het ruw goud en de opwaardeerkaarten zijn nog niet gevonden. In belang van het onderzoek zijn de twee verdachten in verzekering gesteld. De recherche van bureau Geyersvlijt is belast met het onderzoek in deze zaak.

 

Halskettingdieven in de kraag gevat

De 44 jarige Rodney G. en de 19 jarige Sifaro A. zijn gisteravond door de politie aangehouden ter zake diefstal van een gouden halsketting. Deze twee criminelen hebben een gouden halsketting van de hals van een man weggerukt aan de Maagdenstraat. Na hun daad renden criminelen weg. Het slachtoffer ging ze achterna en belde daarbij met de politie meldkamer. Via de meldkamer werden de politie eenheden op straat in stelling gebracht. Niet lang daarna zijn beide criminelen aangehouden. Een van hun heeft verklaart dat hij de halsketting in een struikgewas heeft gegooid tijdens zijn vlucht. Op zijn aanwijzing zal de politie de plek aan doen om de halsketting te zoeken.

 

Jongeman neergestoken door zijn oom

Een 21-jarige man is vanochtend door zijn oom P.T. in de buikstreek gestoken met een scherp voorwerp. Dit incident vond plaats aan de Badoellaweg. Na de daad heeft P.T. de plaats verlaten. P.T. en het slachtoffer kregen ruzie om een hangmat waarbij P.T. op een gegeven moment een scherp voorwerp gebruikte om zijn neefje te verwonden. Het slachtoffer is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis. De verdachte P.T. wordt opgespoord.

 

Vermoedelijke autodief aangehouden

De 28-jarige Ritchen.J. is vanochtend door de politie klem gereden in een gestolen personenauto. De auto is in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 januari gestolen aan de Evitastraat. Gisteravond is de auto  op straat gesignaleerd en na een achtervolging klem gereden. De verdachte Ritchen J. was de bestuurder van de auto. Hij gaf aan dat een vriend de auto bij hem heeft achtergelaten. Hangende het onderzoek is Ritchen in verzekering gesteld. De recherche van bureau Nieuwe-Haven onderzoekt deze zaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.