Bouwsteen start met vierde training voor drop-outs
januari 7, 2014
Today In Pop History
januari 8, 2014
Show all

Korps Politie Suriname 07 januari

Korps Politie Suriname

Voorlichting en Publiciteit

 

Man bedreigd wederhelft met jachtgeweer

De 46-jarige Roy, S. heeft zijn wederhelft met een geladen jachtgeweer bedreigd. Tijdens een ruzie tussen partijen maakte de verdachte gebruik van zijn jachtgeweer om zijn vrouw te bedreigen. Het jachtgeweer met bijbehorende munitie is door de politie van Coronie in beslag genomen. De verdachte Roy is hangende het onderzoek in verzekeringgesteld.

 

Politie Coronie hield snelheidscontrole

In Coronie werd in het weekend snelheidcontrole uitgevoerd door de plaatselijke politie. Op bekeuringen van  overschrijding van de maximum snelheid, zijn 9 (negen) rijbewijzen ingevorderd. Voorts is SRD 3.000,=  aan boete geïnd van de verkeersovertreders.

 

Vrouw betrapt op smokkel

De politie van Burnside in het district Nickerie heeft op 05 januari een verdachte aangehouden. De 64-jarige Patricia W. heeft zich schuldig gemaakt aan het smokkelen van een hoeveelheid melasse uit Guyana naar Suriname. Zij  is na betaling van een boete heengezonden.

 

Twee mannen ter zake smokkel en overtreding van de Wet op Verdovende Middelen aangehouden

De 39-jarige Guyanees Brain K. is samen met zijn chauffeur Herman, R. door de politie ingerekend. Brain heeft goederen, waarin drug verborgen zat vanuit Guyana ons land binnen gesmokkeld. Bij onderzoek door de politie bleek dat er 16 (zestien) blikken, inhoudende marihuana met een totale gewicht van 3774 gram, tussen de goederen waren geplaatst. Herman is hangende het onderzoek ook in verzekeringgesteld op verdenking van medeplichtigheid aan overtreding het smokkeldecreet en overtreding wet op verdovende middelen.

 

Verdachte aangehouden

De 48-jarige verdachte Maikel K. meer bekend als “Casper” die door de politie werd gezocht, is aangehouden en in verzekeringgesteld. Deze verdachte wordt verdacht van diefstal van graafmachine onderdelen.  De eigenaar heeft een schade van ongeveer U$. 20.000 geleden.

 

 Verdachte wordt opgespoord

Adeilson Sousa de Matos

 De 27 jarige Adeilson Sousa de Matos wordt door de politie van recherche Geyersvlijt opgespoord. Deze verdachte van Braziliaanse afkomst heeft op woensdag 31 december 2013 zijn landgenoot Francisco Bispo na een woordenwisseling middels messteken op een goudveld Koemboe in het distrikt Brokopondo om het leven gebracht. Na zijn daad vluchtte hij het aangrenzend bos in. Een ieder die informatie heeft of kan verstrekken over de verblijfplaats van deze verdachte wordt gevraagd dit door te geven op de telefoonnummers 451163 / 450635, de Centrale Meldkamer of de dichtstbijzijnde politiepost.

 

Meisje van 1½ jaar niet sexueel misbruikt

In de media verscheen de vorige week een bericht dat een 1½ jaar oud meisje seksueel zou zijn misbruikt op een adres te Munderbuiten. Volgens verklaring van de ouders hadden zij het kindje dinsdag 31 december achtergelaten bij haar oma. Later op de dag werd het kindje opgehaald. Bij aankomst thuis stopte de moeder het kind in bad, die vervolgens van pijn begon te huilen. De moeder keek haar kindje na en schrok van de rode plekken die zij zag rondom haar geslachtsdeel en anus. De ouders begaven zich terstond naar de oma, die aangaf dat er wel een oom, een buurman en een jongen van 5 jaar thuis bij haar was, maar dat deze niet aan het kind zijn geweest. De ouders begaven zich naar de Spoed Eisende Hulp met het kind. Daar de doktoren het vermoeden hadden dat het kindje seksueel misbruikt kon zijn werd de politie van Munder ingeschakeld. Na een ingesteld onderzoek is gebleken dat het kindje niet seksueel is misbruikt. Dit kindje is vaker te lang met vuile wegwerp luier gebleven waardoor de huid rondom haar geslachtsdeel en anus geïrriteerd is geraakt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.