Koninklijke onderscheiding voor Jörgen Raymann en Mahin Jankie

Surinaamse natio komende week weer volop in training
april 25, 2015
Sport 25 april
april 25, 2015
Show all

Koninklijke onderscheiding voor Jörgen Raymann en Mahin Jankie

Jörgen Raymann, televisiepersoonlijkheid, theatermaker, cabaretier en presentator, kreeg in Nederland vrijdag een Koninklijk lintje opgespeld. Voor als zijn goede werk werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Raymann heeft zich jarenlang op belangeloze en inspirerende wijze ingezet voor de samenleving, nationaal en internationaal, zo luidt de motivatie voor het ridderen van Raymann.

Hij zet zich niet alleen in voor jongeren in Nederland, Suriname en Curaçao, maar ook wereldwijd. Zo richtte hij in Suriname het PIET-fonds op. Dit staat voor Poor Infant Equality Trust-fund. Verder gaan de opbrengsten van alle shows in Suriname al dertien jaar lang naar verschillende kindertehuizen in Suriname.

Ook is de presentator al tien jaar verbonden aan Unicef , maakt hij jongeren enthousiast om door te leren en maakt hij voor Women Talk by March, diverse maatschappelijke taboeonderwerpen bespreekbaar. Daarnaast is hij ambassadeur voor SamenLoop voor Hoop, een 24-uurswandelestafette van vrijwilligers, waarbij geld wordt opgehaald, voor de strijd tegen kanker.

Ook Mahin Jankie, voorzitter van de Vereniging Surinaamse Nederlanders (VSN) en van de Vereniging van Reizigers (VVR), is in Nijmegen geridderd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau. Jankie zet zich al bijna 40 jaar in, voor de rechten van de multiculturele samenleving en in het bijzonder van de Surinaamse Nederlanders. Als medeoprichter en bestuurslid van de Werkgroep Tegen Discriminatie Hatert en Stichting Anti-discriminatie bureau Nijmegen heeft Jankie diverse acties tegen discriminatie op touw gezet. Maar ook als secretaris en later als voorzitter bij Sociaal Culturele Vereniging DJOTIE, heeft hij zich hard gemaakt voor de belangen van de Surinamers in Nijmegen. Mede door zijn inzet is de Adviescommissie Allochtonen (ACA) in Nijmegen ingesteld. Jankie is ook medeoprichter en voorzitter van de Zorginstelling Multidag Nijmegen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.