Komende twee weekeinden total lockdown ingesteld

Land niet stuurloos
januari 27, 2021
Sportverslagen – 27 januari 2021
januari 27, 2021
Show all

Komende twee weekeinden total lockdown ingesteld

Autoriteiten zijn spoor van besmetting Covid-19 kwijt. Politie zal streng optreden tegen overtreders lockdown maatregelen

De komende twee weekenden, van 29 januari tot maandag 1 februari en van 5 tot 8 februari, zal er een total lockdown van kracht zijn. Dat houdt in dat om 19:00 uur ’s avonds ingaande vrijdag tot 05:00 uur maandagochtend niemand zich zonder valide reden over straat mag begeven. De reden voor deze maatregel is omdat de autoriteiten zoals gezegd is het spoor van besmetting bijster zijn; wat betekent dat iedereen momenteel een potentiele verspreider is. Een total lockdown in het weekeinde biedt de mogelijkheid besmettingen ietwat te isoleren. Volgens minister Amar Ramadin van Volksgezondheid zijn er momenteel naar schatting ruim 200 asymptomatische personen in de samenleving die in staat zijn het virus over te dragen:

COVID-19 moet gauw teruggedrongen worden, omdat over de gehele linie de capaciteit van de gezondheidszorg onder druk staat. Nog even wordt gewaarschuwd en er zal sprake zijn van een overbelasting:

Leden van het Korps Politie Suriname (KPS) zullen tijdens de weekend-lockdowns streng optreden tegen overtreders. De zogeheten Covid Brigade is versterkt met extra mankracht van het Nationaal Leger (NL) en het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA).

Hetzelfde geldt voor de doordeweekse dagen want de eerder ingestelde maatregelen blijven van kracht:

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, over de strenge controle door de politie op overtreders van de partiele lockdown gedurende de weekdagen en de komende twee weekend-lockdowns.

Comments are closed.