Schoolvervoer gegarandeerd zegt onderwijs minister Peneux
november 16, 2015
Ook rotte appels bij districtscommissariaten worden eruit gekiept
november 16, 2015
Show all

Koloniale namen worden vervangen

PARAMARIBO - De site van Fort Zeelandia in Paramaribo. President Desi Bouterse van Suriname is na ruim 30 jaar zwijgen bereid om in een vraaggesprek een getuigenis af te leggen over de Decembermoorden. De Surinaamse president verklaarde te willen meewerken aan waarheidsvinding over die gebeurtenissen. ANP COPYRIGHT PIETER VAN MAELE

DWT Online – Namen van rivieren, kreken, wegen, gebouwen en gebergten die Suriname doen denken aan de koloniale tijd, moeten worden veranderd. Dit heeft de voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie, Armand Zunder schriftelijk voorgesteld aan de regering. Hij zegt dat na veertig jaren onafhankelijkheid de tijd rijp is dat het land zijn eigen geschiedenis maakt. Indien het voorstel wordt goedgekeurd, zullen bijvoorbeeld de namen Van Sommelsdijckkreek, Julianatop, Bakhuijsgebergte en Abraham Crijnsenstraat veranderd worden. Zunder concludeert dat de plaatsen al inheemse namen hadden, of namen van de ‘frimans’ die naar het binnenland waren gevlucht. Dit zal een juridisch proces worden en het moet worden goedgekeurd bij regerings- of presidentieel besluit. De eerste actie was het dekoloniseren van het wapenschild bij het presidentieel paleis.

28 Comments

 1. José Lorenzo schreef:

  Corruptiegebergte

 2. Geo Camie schreef:

  Ipv te kijken hoe wij het land kunnen halen uit de problemen lullen juliie met koloniale namen. Naams veranderingen brengen geen ontwikkeling. Jullie allemaal oude bokken rotten jullie op.

 3. Sherida Risseeuw schreef:

  Ohhh en dan is er wel geld om alle aardrijkskunde boeken te herschrijven, geschiedenis te herschrijven, Kaarten opnieuw te maken. Nou het wordt alsmaar gekker in dit land. OMG !!!!!

 4. Henna Lie schreef:

  Waarom moeten we allees voor de 25 11 1975 gaan veranderen De oude mensen dat bepaalde namen van straten pleinen kanalen of hoe ze willen noemen een andere naam willen geven moeten nu gaan wenen aan de nieuwe namen. We wonen in Suriname moeten we allees vergeten dat voor 25111975 er waren

 5. Laat meneer Zunder eerst zijn naam veranderen. Want dat is zeker een naam van een of andere witte man uit de koloniale tijd. En niet een naam van zijn voorouders die gehaald waren uit Afrika en op de plantages tewerkgestekd werden onder erbarmelijke omstandigheden. Zo ook die van meneer Henk Herrenberg.

 6. Charissa Barbaro schreef:

  Romeo Nanhekhan please don’t let that pass, ik heb nu al moeite met alle namen, straks hoef ik dan niet meer in su te wonen

 7. Koemarie Ramdat schreef:

  Hebben deze mensen niets anders te doen!!!

 8. Koemarie Ramdat schreef:

  Welk naam krijgen we dan ipv SURINAME???

 9. Emmy Sastro schreef:

  Laten ze hun eigen namen gaan veranderen ipv verwarring te brengen. Wat gebeurt is in het verleden zijn feiten en men moet weten wat er allemaal is gebeurt om een betere toekomst te hebben. Daarvoor staat geschiedenis. “The past cannot be changed” Je wil je eigen geschiedenis: Laten ze beginnen met schrijven voor de volgende generaties hoe het in het jaar 2015 was geen geld in kas!! Nonsense!! Er zijn genoeg andere zaken die aandacht nodig hebben dan namen gaan zitten veranderen die men doet denken aan de koloniale tijd, ja we waren een kolonie het is een feit, so what!! We weten allemaal hoe wij hier ook samen kwamen, hoe gaan wij verder nu het heden dat is belangrijk.

 10. Ravi Thakoer schreef:

  “Reparatie Commissie” … LOL!

  NUTTELOOS, maar je wil extra centjes verdienen bij de staat.
  What’s next: de naam “Suriname” veranderen?
  Geschiedenis kan je alleen vergeten door te sterven.

  Deze commissie HELP NIET AAN DE OPBOUW VAN SURINAME.
  Haar bestaan is ook een slechte regel in de Surinaamse geschiedenis.

 11. Madhvi Balgobind schreef:

  ze hebben niks beters te doen..

 12. Patricia Bari schreef:

  Waarom dan????? Het is toch een stukje geschiedenis.

 13. Gita Patadien schreef:

  Marsha Revales je gaat j ak lessen op school moeten aanpassen.

 14. Henna Lie schreef:

  Namen dat we zelfs niet kunnen uitspreken. Ik begreep namen als Fidel Castro en nog een paar bevriende landen hun Staatshoofden

 15. Laten deze idioten Hun eigen mf naam veranderen want die zijn Ook v d koloniale tyd
  Verander je naam in bv KOKOBÈ

 16. Gestoord worden ze allemaal willen ze crimelen hun namen gaan zetten

 17. Allemaal idioten bij elkaar pffffff

 18. Praveen Boedhram schreef:

  Ze zijn ook geboren uit de koloniale tijden. Dus laten ze eerst hun namen gaan veranderen. Allemaal banditen bij elkaar.

 19. Rasoul Ramlal schreef:

  Deze idioten hebben duidelijk niets belangrijks te doen.

 20. ROTSOOI…..Zoek een model om je land op te bouwen ….want we zijn al failliet!!!!.

 21. Glenn Vreeswijk schreef:

  deze commissie is een nieuw vorm van geld onttrekken aan de overheid. zgn werken ze voor hun geld… gaan jullie een echte job zoeken….

 22. Cynthia Hollum schreef:

  Idioter kan het niet

 23. Mensen maken het beleid. De mening van het volk is nu niet van belang.zij bepalen maar. Zullen er ook nieuwe landkaarten en atlassen voor de scholen weer worden gemaakt??? Hoeveel verhogingen meer voor benzine en electriciteit?? Ai boi wat bezielen deze mensen???

 24. 40 jr zelfstandigheid. Feest en nogmaals feest. Maar hoeveel kan de kleine man feesten. Na 2 de week geen geld op zak.

 25. Zoveel commissie geen prestatie

 26. Stelt een commissie om gestolen geld van ons suriname terug te innen

 27. Zal de task force weer nieuwe boeken halen met de vernieuwde namen??

 28. Kamta Balgobind schreef:

  Gekker dan dit kunnen wij niet doen ! Ik vraag mij in godsnaam af wie met dit soort WAANZINNIGE ideeen komt !!!