Koersenfront vertoond flinke verstoring

Straatnaamwijzigingen rond 260 jaar Vredestraktaten
september 15, 2022
Sportverslagen – 15 september 2022
september 15, 2022
Show all

Koersenfront vertoond flinke verstoring

-Harde maatregelen nodig zegt waarnemend Financiënminister Tjong-Ahin

Het koersenfront is flink verstoord. Vanwege onzekerheden wordt de Amerikaanse dollar vastgehouden door onder andere geldbonzen en instituten. Er spelen ook internationale vraagstukken die een effect hebben op de valutamarkt in het land, zegt minister Silvano Tjong-Ahin die fungeert als waarnemend minister van Financiën en Planning.

Tjong-Ahin is van mening dat een IMF-programma, ondanks alle kritiek, werkbaar is en een oplossing kan zijn voor de economische problemen in het land. Echter, zoals het programma momenteel op tafel ligt is het niet te dragen door de samenleving. Vandaar de behoefte om met het Internationaal Monetair Fonds om tafel te gaan en te praten over een aanpassing, zegt de minister verder.

Minister Silvano Tjong-Ahin, de waarnemend minister van Financiën en Planning.

Minister Armand Achaibersing is met verlof en zijn vervanger, Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, zit met president Santokhi in Washington D.C., ter bijwoning van een meeting met de Amerikaanse vicepresident, Kamala Harris. Dit in Caricom-verband.

Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft woensdag een spoedoverleg gehad met de bankensector over de stijging van de wisselkoers, schrijft Starnieuws. Hij heeft de sector op het hart gedrukt meer samen te werken met de regering in haar pogingen stabilisatie en rust op de valutamarkt te bewerkstelligen. De koers genoteerd door de Centrale Bank van Suriname is vandaag SRD 27,96 voor de US$. Veel hoger dan vóór de interventie.

Comments are closed.