KOERSEN OPNIEUW ONDER DRUK DOOR ONDUIDELIJKHEID

Kledingtoelage ’s Lands Hospitaal uitbetaald
maart 8, 2016
HERSTELWERKZAAMHEDEN DAK ONDERWIJS EIND MEI AFGEROND
maart 8, 2016
Show all

KOERSEN OPNIEUW ONDER DRUK DOOR ONDUIDELIJKHEID

De valutakoersen staan sinds het weekend weer onder enorme druk. “Er is te veel onduidelijkheid rond het wel of niet doorgaan van de valutaveilingen van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Daardoor zijn mensen weer grif aan het speculeren”, zegt Steven Debipersad, bestuurslid van de Vereniging van Economisten.

Nadat de koers van de US dollar ongeveer drie weken rond de SRD 5.15 is gebleven, helde hij maandag in de richting van SRD 5.60. “De koers begon te stijgen toen er, uitgerekend door coalitieleden, is aangegeven dat de valutaveilingen aangehouden moesten worden”, verklaart een cambiohouder. “Ik heb grote opkopers gesproken die aangeven dat ze klanten hebben die bereid zijn om zelfs SRD 5.90 te betalen voor de dollar.”

Debipersad gelooft dat de CBvS en het ministerie van Financiën de kans voorbij hebben laten gaan, door te dralen met de valutaveilingen. “De verwachting was dat de Wet op de Staatsschuld aangepast zou worden voor meer leenruimte. Dat is echter door het parlement aangehouden. Het betekent niet dat de volksvertegenwoordiging blaam treft, want kennelijk wilden ze meer informatie over het beleid van de regering alvorens meer leenruimte voor de Staat te creëren”, legt de econoom uit. DWTonline

Comments are closed.