Klimmen op tempels Myanmar verboden

Italië roept ambassadeur VS op het matje
februari 24, 2016
Iran: bevriezing olieproductie onrealistisch
februari 24, 2016
Show all

Klimmen op tempels Myanmar verboden

(FILES) In this file picture taken on February 3, 2014, cattle are herded in front of ancient pagodas in Bagan. Visitors to Myanmar's ancient capital Bagan will no longer be able to climb the venerated pagodas for a view of the country's most famous archaeological site following a government edict railing against "disgraceful" tourist behaviour. AFP PHOTO / FILES / YE AUNG THU TOURISM FOG LANDSCAPE ILLUSTRATION PAGODA HERD HORIZONTAL ORG XMIT: YAT107

Een van de populairste toeristische attracties in de tempelvlakte van Bagan in Myanmar is binnenkort verboden. Per 1 maart is het niet meer toegestaan de honderden jaren oude gebouwen te beklimmen, kondigde het ministerie van Cultuur van het land dinsdag aan. De aanleiding was blijkbaar een video van een bedrijfsevenement, waarbij werd gedanst en gezongen op een pagode, wat grote verontwaardiging wekte op sociale media. Het veld met meer dan 3000 tempels en pagodes geldt als een van de belangrijkste oude bouwwerken in Zuidoost-Azië. De oudste gebouwen dateren uit de elfde eeuw.

De toerismesector bekritiseert het verbod om nog op de gebouwen te klimmen. Het bekijken van de zonsondergang vanaf een terras op een tempel geldt als een van de hoogtepunten van elke Bagan-toer in Myanmar.

Comments are closed.