Politieambtenaren bijna in actie over onmenselijk werkschema
december 8, 2017
Weg Carolinabrug-Blaka Watra afgesloten voor vracht
december 8, 2017
Show all

Klaaskreek heeft nu 1×24 water

De bewoners van het Saramaccaanse dorp Klaaskreek zijn blij nu ze permanent van water zijn voorzien geworden. Een aantal dorpelingen en het vertegenwoordigde traditioneel gezag waren gisteren getuigen van de ingebruikname van de SWM-zandfilter, die hen de garantie biedt op veilig drinkwater.

SWM-directeur Marlon Oosterling deed een nadrukkelijk  beroep op de mensen van Klaaskreek voorzichtig om te gaan met het water. Voor wat betreft de beveiliging van de waterinstallatie die 1×24 uur het dorp van water moet voorzien, zal het waterbedrijf daar de zorg voor dragen aldus Oosterling.

De SWM-topman bezocht ook andere dorpen en woongemeenschappen in Brokopondo om zich persoonlijk een voorstelling te maken van de watercapaciteit in het gebied. Die is volgens Oosterling goed te noemen.

Marlon Oosterling, directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij(SWM), die aangeeft dat het bedrijf bezig is met werkzaamheden om de watervoorziening in Brokopondo optimaal te laten verlopen. Staatsbedrijf Grassalco en goudmultinational IAM Gold Rosebel hebben ook bijgedragen tot de realisatie van het waterproject in Klaaskreek.

Comments are closed.