Kirpalani doet schenking aan Elisabeth Samsonhuis

10 Mobiel – Earnie Eenig – 7 april 2021
april 7, 2021
Vakbondsman Sallons aangevallen op OW-terrein Nickerie
april 8, 2021
Show all

Kirpalani doet schenking aan Elisabeth Samsonhuis

De Kirpalani stichting heeft woensdag als eerste bedrijf in Suriname een schenking gedaan aan de stichting Elisabeth Samson huis. Een symbolisch cheque ter waarde van vijfentwintigduizend US dollar werd door Vijay Kirpalani, directeur van het bedrijf, overhandigd aan de voorzitter van de stichting Cynthia McLeod. Nu het geld er is, zal er spoedig begonnen worden met de restauratie, zegt Cynthia McLeod.

De stichting Elisabeth Samson Huis mag ook in de toekomst blijven rekenen op de steun van het bedrijf. Directeur Vijay Kirpalani zei ervan overtuigd te zijn, dat de restauratie een groot succes wordt.

Vijay Kirpalani directeur van Kirpalani.  Op 19 januari 2021 werd het pand gekocht door de stichting overgekocht van de Staat. Het huis werd gebouwd door Elisabeth Samson, en werd later gebruikt voor de eerste school in Suriname. Ook diende het als burgerlijke stand en sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw als onderkomen voor het ministerie van Arbeid. De totale restauratie zal ongeveer één miljoen US dollar gaan kosten en moet binnen twee jaar zijn afgerond.

Comments are closed.