Dagbladen overzicht – 13 maart 2019
maart 13, 2019
Particulier woningbouwproject naar idee president gestart
maart 13, 2019
Show all

Kinderhuis Ramoth wil 150.000 USD ophalen

Tehuis dringend aan renovatie toe

 

De directie van Kinderhuis Ramoth hield het afgelopen weekeind haar eerste fundraisingactiviteit, in aanloop naar het 45-jarig bestaan in oktober. De activiteit, een cook-out, was de start van de zoektocht naar 150.000 USD: het bedrag nodig voor verbouwingen aan het tehuis. Een andere manier waarop de directie een bijdrage vanuit de samenleving vraagt is met de actie ‘Adopteer een kinderhuiskind’. Niet letterlijk, het wil gewoon zeggen dat uit een maandelijkse donatie van minstens SRD 100,-, 20% naar het kind gaat en 80% naar de broodnodige renovatie, zegt directeur majoor Sabea Sobe. Ze weidt uit over het fondsenwervingsschema.

Kinderhuis Ramoth vangt vooral verwaarloosde en misbruikte kinderen op, maar ook diegenen van wie de ouders in het binnenland wonen. De oprichting vond plaats in een periode, in 1974, waarin relatief veel kinderen in Suriname in armoede leefden. Sobe is blij dat kinderen die er met weinig kansen binnenkomen vaak later succesvol zijn, ondanks zaken als financiële strubbelingen en personeelstekorten. Ze kijkt daarom ook uit naar vrijwilligers, in de vorm van huiswerkbegeleiders.

Majoor Sabea Sobe, directeur van Kinderhuis Ramoth. Daar worden kinderen opgevangen in de leeftijden 7 tot 17 jaar. Momenteel haalt het tehuis de financiële middelen uit de dagopvang en peuterschool. Ramoth krijgt ook een overheidssubsidie, maar die komt volgens Sobe te onregelmatig. De directie hoopt tegen juni 150.000 USD verzameld te hebben, zodat ze tegen 9 oktober 2019, de 45e jaardag van Kinderhuis Ramoth, de renovatiewerken achter de rug hebben.

Comments are closed.