Keur waterschappen, verplicht boeren financieel bij te dragen aan onderhoud

Milieu manifestatie tegen klimaatverandering en klimaat vernietiging
februari 15, 2019
10 Mobiel – Jaïr Tjon En Fa – 15 februari 2019
februari 15, 2019
Show all

Keur waterschappen, verplicht boeren financieel bij te dragen aan onderhoud

Met de overheveling van het beheer van de natte en droge infrastructuur in de verschillende landbouwgebieden in Nickerie aan de boeren, komen ook de kosten voor het onderhoud van deze dammen, kanalen, wegen en sluizen voor hun rekening. Dit werd donderdagmorgen uitgelegd door de   begeleidingscommissie waterschappen aan de 12 waterschapsbesturen in het district.

Met de verschillende keuren die in September 2018 in werking zijn getreden voor de waterschappen, kunnen belanghebbenden in het waterschap beboet worden als zij zich niet aan de onderhoudsverplichtingen houden. De keur geeft waterschapsbesturen ook de bevoegdheid om plannen en daaraan gekoppelde begrotingen op te stellen voor het onderhoud en andere bijkomende kosten voor beheer van zo een waterschap.

Volgens Guido van der Kooye voorzitter van de begeleidingscommissie waterschappen zal het boeren verplichten meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun landbouwgebied en op termijn zal het resulteren in een betere productie.

De overheid heeft nog steeds de taak te zorgen voor het onderhoud van de primaire waterwegen die het water naar de waterschappen moeten vervoeren. Ook zullen 6 waterschappen een complete rehabilitatie ondergaan.  De overige 6 waterschappen zijn al opgeknapt. De waterschapsbesturen zeggen te beseffen dat dit model het beste is om een goede landbouw infrastructuur te garanderen. Verder gaat het ook om de bereidwilligheid van boeren om hieraan mee te doen zeggen Inderdjiet Jaglal voorzitter waterschap van Drimmelen polder en Romeo Bansie voorzitter van de waterschappen uitbreiding Henar.

 

Inderdjiet Jaglal voorzitter waterschap van Drimmelen polder en Romeo Bansie voorzitter van de waterschappen uitbreiding Henar. En daarvoor Guido van der Kooye voorzitter van de begeleidingscommissie waterschappen. Het keuren van waterschappen in Nickerie verplicht boeren om nu ook financieel bij te dragen aan het onderhoud hiervan

Comments are closed.