Kerken vragen aandacht voor maatschappelijke issues

Ruim veertig hectare padie geoogst in Coronie
november 1, 2018
Wilgo Valies: ‘Mutatiebeleid Onderwijsministerie loopt spuigaten uit!”
november 1, 2018
Show all

Kerken vragen aandacht voor maatschappelijke issues

Zes kerkleiders zijn woensdagmiddag, vergezeld van hun gemeenteleden, naar De Nationale Assemblee (DNA) getogen om aandacht te vragen voor de situatie in het land. Aan vicevoorzitter Melvin Bouva is een petitie overhandigd en een lijst met tien stellingen die de crisis in Suriname moeten bezweren. 31 oktober geldt als Hervormingsdag ter herdenking van Martin Luther die op 31 oktober 1517, 95 stellingen op de deur van de Slotkerk in Wittenberg (Duitsland) plakte. Hij deed dat om een debat te ontlokken over de crisis die in de tijd heerste: moreel, verval, armoede, onderdrukking en corruptie. Door de tien Surinaamse stellingen te poneren bij de Nationale Assemblee, willen kerken aan beleidmakers dringende aandacht vragen voor zeer dringende actuele vraagstukken. De tien punten die hervorming behoeven zijn Gezondheidszorg, Onderwijs, Milieu, Armoede, Huiselijk Geweld, Eerlijkheid en Integriteit, Veiligheid, Politieke cultuur, Waarden en Normen, Verzoening.

Melvin Bouva, vicevoorzitter van het parlement zingt uit volle borst mee met de gelovigen wanneer de stellingen, geplakt op een bord, bij de ingang van het parlement worden geplaatst. Bouva beloofde de kerkleiders plechtig dat de boodschap zeker ingang zal vinden in het parlement.

Melvin Bouva, onder voorzitter van DNA. Daarvoor Dominee Michel Stewart van de Lutherse Trinitatis gemeente. Binnen de Lutherse kerken was woensdag 31 oktober reformatie of hervormingsdag. De Trinitatis Lutherse gemeente heeft met het poneren van 10 stellingen bij De Nationale Assemblee, voor het eerst in ons land, deze dag zo doorgebracht.

Comments are closed.