Kenny B vertolkt hoofdrol in nieuwe Disney-Pixar film

Magic 10 – 5 december 2020
december 5, 2020
90 Seconden – 5 december 2020
december 5, 2020
Show all

Kenny B vertolkt hoofdrol in nieuwe Disney-Pixar film

Onmiskenbaar de stem van Kenny B. Hij is uitverkoren om de hoofdrol in de Nederlandse versie van de nieuwe Disney-Pixar animatiefilm SOUL te vertolken. Kenny kruipt als stemacteur in de huid van hoofdrolfiguur Joe Gardner, een muziekleraar die ervan droomt om jazzmuzikant te worden.

Vlak voor hij zijn eerste grote optreden heeft krijgt hij een ongeluk, waardoor zijn ziel wordt gescheiden van zijn lichaam. Hij komt in een tussenwereld terecht, en moet terug zien te keren naar de aarde voor het te laat is.

Jamie Foxx speelt in de Engelse versie de hoofdfiguur in de animatiefilm, die op 11 oktober op het London Film Festival in première ging. Het is volgens Kenny B bijzonder dat de co-filmproductiebedrijven Disney en Pixar eindelijk de afslag nemen van diversiteit en inclusie, bij hun keuze voor een donkere hoofdrolfiguur.

Helemaal nieuw is het stem acteren niet voor Kenny. Vier jaar geleden mocht hij al de rol van Tamatoa in een andere Disneyfilm, Vaiana, invullen. Toch was Kenny verrast dat hij gevraagd werd auditie te doen en al helemaal dat hij gekozen werd voor deze grote rol.

Kenny B is vooral trots dat hij de primeur heeft om als eerste Surinamer een hoofdrol te vervullen in een Disneyfilm.

Een trotse Kenny B over zijn hoofdrol als stemacteur van Disney-Pixar figuur Joe Gardner. De film wordt op 25 december uitgebracht op streamingdienst Disney+. In Tien op Zondag vertelt Kenny B het complete verhaal in gesprek met Jeff Cramer.

Comments are closed.