Kenny B enorm geraakt door bezoek aan scholen Sunny Point

Politie gaat foutparkeerders harder aanpakken
augustus 10, 2018
10 Mobiel – Ronnie Klein – 10 augustus 2018
augustus 10, 2018
Show all

Kenny B enorm geraakt door bezoek aan scholen Sunny Point

Toen hij is gevraagd om mee te doen met deze speciale editie van Suripop, het byzonder Surinaams evenement voor componisten heeft hij graag “ja” gezegd. Dat doet hij vaker als hem gevraagd wordt iets voor zijn land Suriname terug te doen.

Het byzondere aan Suripop heeft ook te maken met de grondlegger Werner Duttenhofer. “Ik denk vooral nu vaak terug aan de dag dat ik hem spontaan een bedankkaart aanbood voor zijn grote bijdrage aan Surinaamse muziek en dat hij erop stond dat ik mijn handtekening erop plaatste; twee dagen later kreeg ik van een goede vriendin een telefoontje dat Werner was overleden” aldus Kenneth Bron, meer bekend als onze Kenny B.

“Na een fantastische en succesvolle avond, de avond van Suripop, kreeg ik het bericht dat ik mijn verblijf in Suriname met enkele dagen mocht verlengen”, dankzij de inspanningen van velen.

Maar de drang om langer in Suriname te verblijven had te maken met het feit dat hij vanaf aankomst in Suriname tot aan het evenement, zijn familie nog niet had gezien en hij constant een gevoel had van onaf…hij had nog meer te doen gedurende deze reis in zijn thuisland.

Hij besloot dan ook om op 8 augustus onaangekondigd te rijden naar de scholen van Sunny Point. Na enkele uren met de schoolhoofden, de leerkrachten en vooral de prachtige kinderen te hebben vertoefd, reed hij enigzins bedroefd terug naar Paramaribo.

“Schoolhoofden betalen copieerwerk uit eigen zak en maken gebruik van hun prive laptops voor schoolwerk en de hotspots van hun prive telefoons om mails te versturen”; een school heeft geen electriciteit, die kunnen dus niet eens praten van een laptop.

In een brainstormsessie met enkele “likeminded” vrienden die ook gemeenschapsontwikkeling en de ontwikkeling van Suriname in mind hebben kon hij zich uiten.

“Het gevoel is dubbel” enerzijds ben ik door deze ervaring in een mineur stemming, anderzijds besef ik dat ik mijn ogen hiervoor niet kan sluiten.

Ieder kind heeft recht op onderwijs. In mijn tijd had de juf alles, maar zij hoefde dat niet uit eigen zak te betalen. Bovendien zijn deze kinderen van Sunny Point geisoleerd van de rest van het land door beperkte middelen en zij krijgen een achtergestelde behandeling als je luistert naar de schoolhoofden. Petje af voor deze vrouwen!!!

Deze reis is byzonder; ik ben dan ook dankbaar voor degenen die het mogelijk hebben gemaakt dat ik nu hier ben. GRANTANGI!!!

En als ik iets voor mijn land doe, dan heeft dat te maken met de integratie van deze en andere kinderen die morgen zelfstandig hun plek in onze maatschappij opeisen. Mijns inziens gaat het niet om geld te geven, maar het gaat om een structurele en integrale aanpak voor duurzame oplossingen voor onze kinderen. En dit kan ik niet alleen, dit kan ik samen met de overheid en het bedrijfsleven en met mensen die beseffen dat wij betere kansen hebben gekregen.

“Ik kom snel terug!”, aldus Kenny B.

Verslag gemaakt door: “likeminded” vrienden van Kenny B: Stichting Suriname Education, Culture and Arts Development

Comments are closed.