Kat en muis spel in luchtvaartconflict: Aruba zegt: ‘Suriname aan zet in kwestie Insel Air’

RGD-artsen vanaf vandaag in beraad
september 22, 2014
Pertjaja Luhur wil jeugd bewust maken van vrede en harmonie als basis voor vooruitgang
september 22, 2014
Show all

Kat en muis spel in luchtvaartconflict: Aruba zegt: ‘Suriname aan zet in kwestie Insel Air’

Het lijkt wel een kat en muis spel te worden, in het conflict tussen de Surinaamse en Arubaanse luchtvaartautoriteiten. Want terwijl Suriname zegt dat het wachten is op Insel Air Aruba, om de formaliteiten voor toestemming om te mogen vliegen op Suriname in orde te maken, beweert Aruba nu het tegendeel. ‘Suriname is nu aan zet en niet ongekeerd’, zegt de minister van Transport van Aruba, Otmar Oduber zondagmiddag aan de Arubaanse nieuwssite NoticiaCla.com.

Oduber spreekt ook tegen dat er constant overleg zou zijn tussen Suriname en de luchtvaartautoriteiten van Aruba, zoals Gerard Brunings, presidentieel adviseur voor de luchtvaartsector in Suriname, zou hebben gezegd. Er is volgens Oduber maar twee keer overleg geweest met CASAS (Civil Aviation Safety Authority Suriname) over de kwestie Insel Air. De Arubaanse bewindsman houdt vast aan zijn ultimatum en wil uiterlijk woensdag bericht van de Surinaamse autoriteiten over de kwestie. Hij dreigt anders over zes maanden(zoals verdragsmatig is overeengekomen), alle vluchten van Surinam Airways op Aruba te beëindigen.

Oduber zegt tot zondagmiddag nog geen officiële reactie van de Surinaamse autoriteiten te hebben gekregen. Hij zei te hopen dat men aan het ultimatum voldoet, omdat hij anders genoodzaakt is het proces van het beëindigen van de Surinaamse vluchten in gang te zetten. Iets wat hij zou betreuren, nu Surinam Airways, een vliegmaatschappij die volgens Oduber een goede partner van Aruba is, feitelijk niets met het conflict te maken heeft. ‘Het kan echter niet zo zijn dat de Surinaamse overheid een Arubaanse maatschappij met minder respect behandelt’, aldus de minister. En daar ligt de kern van het probleem. Oduber zegt die stap niet te willen nemen, maar geen andere mogelijkheid te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.