Dagbladen overzicht – 13 november 2019
november 13, 2019
Aantal gevallen geweld tegen vrouwen schrikbarend
november 13, 2019
Show all

Kassa rinkelt voor private sector

Trekt jaarlijks aan miljoenen uit Merian goudmijnoperaties

De kassa rinkelt bij zowel de Staat als de private sector. Dit komt door de mijnbouwactiviteiten van met name Newmont Suriname. Uit de eenmalige investering van 900 miljoen Amerikaanse dollars, om de Merinan-mijn op te zetten, vloeien jaarlijks bij elkaar opgeteld nu vele miljoenen naar Surinaamse ondernemingen. Dit na de productie die is gestart in 2016.

Albert Ramdin, Senior Director External Relations bij Newmont Suriname, tijdens een bijeenkomst met mediawerkers waarbij er updates zijn gegeven over de Merian-mijnoperatie in het Nassau-gebied.

Middels een presentatie is de status van de goudmultinational, na 3 jaren aan mijnoperaties ter plaatse, weergegeven. Het moederbedrijf heet sinds kort Newmont Gold Corp. En dat heeft te maken met de overname door een Canadees goudbedrijf genaamd Gold Corp. Hiermee is Newmont momenteel de grootste goudmijnproducent ter wereld, die opereert op 4 continenten zegt Ramdin.

Wat betreft de grootschalige goudwinning door het bedrijf in Suriname, zien de vooruitzichten er goed uit, aldus de multinational. Die heeft het als een prioriteit gesteld sterke relaties op te bouwen met de lokale gemeenschappen. Zo worden onder meer regelmatig bezoeken gebracht aan dorpen gebracht en meetings gehouden met het traditioneel gezag. Er worden ook gemeenschapsprojecten uitgevoerd op het gebied van entrepeneurship, onderwijs en gezondheidszorg.

U hoorde Albert Ramdin, Senior Director External Relations bij Newmont Suriname, over de status en prestaties van het buitenlands goudbedrijf die op het zachtst gezegd positief te noemen zijn. Dit blijkt uit een bijeenkomst die Newmont Suriname dinsdag heeft gehouden met journalisten, in het kader van haar Media Engangement Week. Er wordt sinds 2018 in twee putten te weten Merian 2 en Maraba gemijnd. Een derde put moet in 2021 in operatie treden.

Comments are closed.