Kanhai: Hoefdraad boosdoener in zaak Centrale Bank

10 Mobiel – Lucien Vroom – 29 april 2021
april 29, 2021
Inheemsen sterven eerder aan Covid-19
april 30, 2021
Show all

Kanhai: Hoefdraad boosdoener in zaak Centrale Bank

Verzoek tot vrijlating Van Trikt en Agnoe weer afgewezen

Advocaat Irwin Kanhai heeft donderdag bij de voorzetting van de rechtszaak tegen ex-governor Robert Van Trikt en diens zakenpartner Ashween Angnoe, ex-minister Gillmore Hoefdraad aangewezen als boosdoener. Tijdens de zitting donderdag werden de verdachten geconfronteerd met het rapport van het Nederlandse onderzoeksbureau Kroll, dat het contract van het Belgische Clairfield en de Centrale Bank tegen het licht hield. Volgens Kanhai heeft Hoefdraad als minister uitspraken gedaan in het parlement, waardoor zijn cliënten zijn aangehouden. Hoefdraad is volgens hem daarom de boosdoener.

Voor de zoveelste keer tijdens deze zaak is een verzoek tot vrijlating van Van Trikt en Angnoe afgewezen. Ook de dreiging van een Covid-19-besmetting, waarbij Kanhai aanvoerde dat Van Trikt tot de risicogroep behoort, resulteerde niet in een voorlopige invrijheidsstelling. Dit tot teleurstelling van de raadsman. 

U hoorde Irwin Kanhai, raadsman van gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname Robert Van Trikt en diens zakenpartner Ashween Angnoe, donderdag. De zaak wordt op 8 juni voortgezet. Dan houdt het Openbaar Ministerie haar requisitoir.

Comments are closed.