Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) vandaag ontvangen door president Desi Bouterse

SURINAMERS GENOEMD IN PANAMA PAPERS
mei 10, 2016
COL houdt spoedbijeenkomst over protestmanifestatie
mei 10, 2016
Show all

Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) vandaag ontvangen door president Desi Bouterse

De Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) wordt vandaag ontvangen door president Desi Bouterse. De KKF had een onderhoud met de president gevraagd over de tweede verhoging van de energietarieven. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en Ravaksur hebben in een aparte brief ook om een gesprek met Bouterse gevraagd en worden maandag ontvangen.

Ravaksur en VSB hebben hun vertegenwoordigers uit de commissie basistarieven nutsvoorzieningen teruggetrokken, uit protest tegen de eenzijdige verhoging van de stroomtarieven door de regering. De commissie was nog bezig met het berekenen van de kostprijs van energie toen de verhoging werd aangekondigd.

De Kamer van Koophandel en Fabrieken heeft haar vertegenwoordiger niet teruggetrokken uit de commissie, en kan de kostprijs verder aangescherpt worden. Er zijn voorstellen hierover uitgewerkt. Deze zullen besproken worden met een regeringsdelegatie onder leiding van de president. De voorzitter van de KKF, Anil Padarath, zegt dat KKF uitgenodigd om verder te praten over de energietarieven. Padarath wil eerst het gesprek afwachten voordat hij verder ingaat op deze kwestie.

Comments are closed.