Kabinet Santokhi past laatste begroting Kabinet Bouterse beheersbaar aan

10 Mobiel – Ormildo Velland – 17 november 2020
november 17, 2020
Sneltesten en vaccin tegen coronavirus geen magische oplossing voor coronavirus
november 18, 2020
Show all

Kabinet Santokhi past laatste begroting Kabinet Bouterse beheersbaar aan

Begrotingstekort 2020 teruggebracht van 17,9% naar 9,3 %

Het Kabinet Santokhi-Brunswijk heeft een eerste politieke zege behaald op beleidsgebied. Het tekort op de begroting over 2020, dat de regering van gewezen president Desi Bouterse indiende, is teruggebracht van 17,9% naar 9,3%. Dit scheelt 2,5 miljard SRD op het staatsbudget. Met 33 stemmen algemeen is die begroting dinsdag door het parlement goedgekeurd. Onder die stemmen was ook die van oppositiefractie BEP.

De NDP-fractie, die zich maandag uit De Nationale Assemblee terugtrok na de aanhouding van fractiegenoot Ashwin Adhin, heeft geen goedkeuring gehecht aan de begroting. Volgens president Santokhi is daar duidelijk sprake van ‘het algemeen belang ondergeschikt stellen aan het belang van een individueel persoon’. Het terugbrengen van het begrotingstekort met bijna de helft is voor het staatshoofd een duidelijk wapenfeit van zijn regering. Onder andere omstandigheden zou de samenleving nu in nog meer financiële problemen ondergedompeld raken.

President Santokhi, die de NDP-fractie een flinke bolwassing geeft, omdat die zich uit de begrotingsbehandeling 2020 terugtrok na de aanhouding van NDP-parlementariër en ex-vicepresident Adhin. Het te kort op de staatsbegroting 2020 heeft het huidig kabinet weten te terug te brengen: van 17,9% naar 9,3%.

Comments are closed.