Justitieminister Getrouw wil rust terug bij brandweerkorps

Weg naar Atjoni blijft gedeeltelijk gesloten
april 24, 2018
‘Hoofd Internationale Betrekkingen KPS bedankt om principiële redenen’
april 24, 2018
Show all

Justitieminister Getrouw wil rust terug bij brandweerkorps

Bewindsman hoort partijen aan

JusPol minister Stuart Getrouw heeft maandag de leiding van het Korps Brandweer op zijn kantoor ontvangen. De minister wenste geïnformeerd te worden over het reilen en zeilen binnen de brandweer organisatie. Vorige week berichtte ochtendblad De Ware Tijd dat grote ontevredenheid heerst onder de manschappen van de brandweer.

Zij beklagen zich over onder meer de korpsleiding en slechte omstandigheden waaronder het personeel moet werken. Getrouw die voorstander is van snelle realisatie van de rechtspositie van de brandweerlieden, is van oordeel dat de problemen tussen de beide partijen snel opgelost moeten worden.

U hoorde Justitie en Politie minister Stuart Getrouw over het onderhoud met de brandweer leiding. De bewindsman ontvangt vanochtend de Bond om te horen wat hun wensen en grieven zijn. Vooruitlopend op het gesprek van vandaag had de vakbond bij KBS de minister reeds per brief in kennis gesteld over de vele knelpunten. Slechte interne communicatie persoonlijke uitrusting behoren tot de reeks van klachten van de manschappen.

Comments are closed.