Justitieminister Getrouw stelt illegale Guyanese vissers gerust

Acties luchtverkeersleiders beëindigd
mei 12, 2018
Kustwateren weer veilig voor vissers, aldus Defensieminister Benschop
mei 12, 2018
Show all

Justitieminister Getrouw stelt illegale Guyanese vissers gerust

Niemand wordt het land uit gezet
Staat werkt aan legale status vissers is garantie minister

Justitieminister Stuart Getrouw heeft de Guyanese vissers vrijdagavond meegedeeld dat degenen die illegaal in ons land zijn, een legale status zullen krijgen. De bewindsman was ingenomen met de eerlijkheid en openhartigheid die de vissers aan de dag legden met betrekking tot hun status. De meesten onder hen beschikken niet over legale documenten. “We werken eraan”, garandeerde Getrouw de vissers. 

Samen met zijn collega, Ronni Benschop van Defensie zegt Getrouw dat een oplossing gebracht wordt in de andere problemen, zoals identificatie en een alarmnummer zoals de vissers weer hebben aangehaald vrijdag.

De tragisch verlopen overval op zee van twee weken geleden zit de vissers nog hoog. Een visser raakte behoorlijk geëmotioneerd door de afgelopen gruwelijkheden op zee tijdens de bijeenkomst en was slechts met moeite tot bedaren te krijgen.

 

Zo ging het eraan toe tijdens de bijeenkomst van het Visserscollectief en de ministers van Justitie en Defensie, vrijdagavond aan de Anton Dragtenweg. De vissers eisen een 100% garantie van de overheid dat hun veiligheid niet langer in gedrang is, mochten ze vandaag weer op zee gaan om te vissen.

Comments are closed.