‘Joyride’ eindigt in wilde achtervolging met vuurwapengeweld

Vandaag in het Verleden
juni 16, 2014
Grote delen Paramaribo hadden ongemakkelijk weekeinde
juni 16, 2014
Show all

‘Joyride’ eindigt in wilde achtervolging met vuurwapengeweld

Wat een joyride moest zijn, eindigde voor vier jongemannen zondagochtend in een wilde achtervolging van de politie, die genoodzaakt was vuurwapengeweld te gebruiken.

In een zondag uitgegeven verklaring zegt de politie dat alles begon toen bij een wegcontrole aan de grote Combeweg de bestuurder weigerde te stoppen.

 

De bestuurder, de 18-jarige C.F.  reed zelfs in op de agenten bij het controlepunt. Nadat de agenten ter nauwernood konden wegspringen reed C.F. de auto in grote vaart weg, wat aanleiding was voor de politie om de achtervolging in te zetten. C.F. schroomde er niet voor tegen de rijrichting in, de Henck Arronstraat in de gaan. Toen het voertuig na waarschuwingsschoten toch niet tot stilstand werd gebracht, schoot de politie gericht.

 

Korte tijd later kreeg de politie bericht dat twee jongemannen met schotverwondingen waren achtergelaten bij de Spoedeisende Hulp-Noord van het RKZ. De twee anderen meldden zich met het voertuig met kogelinslagen aan bij de politie Geyersvlijt.

 

Na onderzoek is gebleken dat C.F. probeerde de controle van de politie te  ontlopen, omdat hij in de eerste plaats geen rijbewijs bezit. Maar ook omdat hij het voertuig, dat toebehoord aan zijn vader, zonder toestemming had meegenomen voor een zogenaamde joyride met zijn vrienden. De twee die zich hebben aangemeld bij de politie werden uiteindelijk op vrije voeten gesteld terwijl de twee anderen worden verpleegd in het ziekenhuis. De vier jongemannen zijn respectievelijk 17, 18, 19 en 20 jaar oud.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.