Journalisten Collectief dient protestbrief in aan regering

Regering hoopt alvast te verdienen aan offshore activiteiten met uitbreiding wet Bronbelasting
oktober 12, 2021
Ministerie van LVV huldigd boeren Coronie en Nickerie voor zorgdragen voedselzekerheid in ons land
oktober 12, 2021
Show all

Journalisten Collectief dient protestbrief in aan regering

Een groep journalisten heeft maandag 11 oktober een protestbrief ingediend bij het Kabinet van President Chan Santhoki en DNA-voorzitter Marinus Bee. De mediawerkers zijn het niet eens hoe zaken toegaan bij de persconferenties van de regering. Zij voelen zich beknot in de uitvoering van hun taken, zegt journalist Vismohanie Thomas, initiatiefnemer van deze actie tegen Radio 10. Volgens haar krijgt de pers weinig ruimte om vragen te stellen op persconferenties van de regering. In de brief zijn er enkele zorgpunten neergezet en zijn er verbeterpunten aangegeven om te komen tot een betere werksituatie, zegt Ivan Cairo tegen collega-journalisten. De groep werd bij het Kabinet van de President ontvangen door Minister Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking

Bij de Nationale Assemblee las journalist Jason Pinas een gedeelte van de brief voor aan assembleevoorzitter Marinus Bee. Op zijn beurt stelde de DNA-voorzitter vast dat journalisten geen tegenstanders zijn maar ontwikkelingspartners.

U hoorde parlementsvoorzitter Marinus Bee bij de in ontvangst name van de protestbrief van journalisten maandag 11 oktober.

Comments are closed.