Jongeren leren alles over geld tijdens Global Money Week beurs

De leefstijl van Surinamers is ongezond
maart 9, 2014
Andy Ristie verliest Glory 14 gevecht van invaller Davit Kiria
maart 9, 2014
Show all

Jongeren leren alles over geld tijdens Global Money Week beurs

Jongeren krijgen alles over geld te weten, tijdens de Global Money Week(GMW) georganiseerd door de Centrale Bank in samenwerking met de Stichting Projekten.

De Global Money Week (GMW) is een wereldwijde activiteit waaraan Suriname ook meedoet. Naast de CBvS zullen de banken DSB, RBC, Hakrinbank, SPSB, VCB, GODO en NOB, en het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling met een stand vertegenwoordigd zijn op de beurs. Al deze bedrijven en organisaties zullen tijdens de beurs de Surinaamse jeugd informeren over alles wat met geld te maken heeft en met name over datgene waar zij zich speciaal mee bezighouden. Hierbij staat het educatief karakter van de te verstrekken informatie centraal. Er zullen geen commerciële activiteiten worden uitgevoerd.

De Centrale Bank organiseert de Global Money Week Beurs in het kader van haar nationaal financiële educatie project, waarin de jeugd en jongeren een belangrijke doelgroep vormt. Bij de uitvoering van het financiële educatie project werkt de CBvS samen met verschillende organisaties, die ook op dit gebied actief zijn, zoals met de Stichting Projekten bij de uitvoering van het door hen gecoördineerde Aflatoun-programma, gericht op de sociale en financiële vorming van kinderen. Op een interactieve en speelse manier zal tijdens deze beurs verteld worden over de betekenis van geld, de waarde ervan, hoe ermee om te gaan, wat sparen betekent, wat je met geld kunt doen om meer geld te verdienen en hoe je een eigen bedrijf kunt beginnen. De bezoekers zullen kunnen meedoen aan verschillende spelletjes.

De Global Money Week beurs gehouden in de KKF Beurshal, duurt van 11 tot en met 15 maart en de toegang is gratis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.