Jongeren in Suriname krijgen voor tweede keer ‘DE GLOBAL MONEY WEEK’

ADEK week Internationale Betrekkingen moet studenten praktische kennis bijbrengen
maart 10, 2015
Nieuw resocialisatieplan moet gedetineerden en gemeenschap ten goede komen
maart 10, 2015
Show all

Jongeren in Suriname krijgen voor tweede keer ‘DE GLOBAL MONEY WEEK’

Jongeren in Suriname krijgen het tweede jaar op rij, een week lang, informatie over geld, geldzaken en de financiele wereld. En dit gebeurt tijdens de Global Money Week Beurs, die later vandaag van start gaat op het KKF Beursterrein. Organisator is, net als een jaar geleden, de Centrale Bank van Suriname, in samenwerking met Stichting Projecta.

Dit evenement is een initiatief van Child Youth and Finance International. De Global Money Week heeft als doel jeugd en jongeren bekend te maken met zaken als, ondernemerschap, en het creëren van een duurzaam inkomen. Jongeren zien de financiele wereld en geldzaken als saai, en dit evenement moet deze droge beleving helpen veranderen.

Vorig jaar hebben wereldwijd rond de drie miljoen jongeren, in 118 landen, deelgenomen aan de Global Money Week. 490 organisaties waren daarbij betrokken.

Ook in Suriname was deze week een succes. Vanaf vandaag kunnen honderden jongeren in de KKF beurshal meedoen aan een educatief en interactief programma. Daarbij zullen de themas van dit jaar, geld, sparen, dagelijks geldbeheer, ondernemen, investeren, verzekeren en pensioenen uitgediept worden.

De deelnemende instellingen, zoals banken, zullen hun activiteiten daarom ook rond deze onderwerpen bouwen. Ook zijn er elke dag, in de middag, verschillende workshops. Die zijn bestemd voor ouders, verzorgers en leerkrachten

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.