Jong ondernemerschap mogelijk bewust gepest door Suriname Times Mall

Directeur Terlaan neemt ontslag bij Godo Bank
augustus 18, 2015
Mogelijk meningitisbesmetting bij internationaal scoutingevenement Japan
augustus 18, 2015
Show all

Jong ondernemerschap mogelijk bewust gepest door Suriname Times Mall

Twee jonge ondernemers, het echtpaar Rafik Hasrat en Brigitte Breinburg Hasrat, worden vermoedlijk bewust het leven zuur gemaakt door de eigenaren van de Suriname Times Mall(STM). Het echtpaar, is de eigenaar  exploitant van de “Kronto Mang Kiosk ” aan de Domineestraat, op het trottoir, langs het oud Kersten Warenhuis, dat nu wordt omgebouwd tot de Suriname Times Mall. Daar worden verse sappen en kokoswater verkocht,  wat vooral veel toeristen trekt. De twee ondernemers maken op hun facebookpagina melding van beschadiging van hun stand door derden, in opdracht van de STM, onder de kop: “Kleine Surinaamse Ondernemer wordt onderdrukt door Grote ondernemer SURINAME TIMES MALL N.V”.

Zij ontdekten vorige week donderdag ochtend dat hun kiosk was beschadigd. Het bouwsel was losgerukt van de bodembalken en met 2 meter. Ook de beplanting in de omgeving van de Kiosk is vernietigd. De klein ondernemers hebben foto’s van voor en na het incident  geplaatst op hun facebook pagina.

Van derden werkzaam in de omgeving is begrepen dat de vorige dag de Domineestraat tussen de Steenbakkerijstraat en Zwartenhovenbrugstraat werd afgesloten, om vrachtwagens met containers pakkisten te lossen. Een getuige verklaard dat een vorkheftruck de kiosk zou hebben verplaatst.

De Directeur van STM, ene heer Liu, die in eerste instantie niet te bereiken was, en de politie werden erbij gehaald. Liu verklaarde aan de politie wel te weten over de lading, maar niets over de verplaatsing en schade aan de kiosk. De STM directie bleek naderhand niet te willen meewerken aan een oplossing en weigerden de agenten belast met de zaak, conform verklaring proces verbaal op te maken. De kioskeigenaren weigerden daarom ook  het door hun betwiste PV te tekenen en haalden ook bakzeil bij de dienstdoende Inspecteur. Alle betrokken politiefunctiionarissen worden met naam en toenaam genoemd.

De kioskeigenaren willen dat STM aansprakelijk wordt gesteld voor de aangerichte schade, terwijl STM botweg weigerd aan die eis te voldoen. Intussen zijn de ondernemers van plan de DC van Paramaribo Noord-Oost, die hun vergunning het afgelopen jaar al drie maal heeft verlangd,  erbij te halen. Ook is er een advocaat in de arm genomen en zijn ze niet van plan de zaak zo te laten, laten ze resoluut aan Radio 10 weten. In latere nieuwsuitzending meer over deze kwestie.

3 Comments

  1. Ingrid Landburg schreef:

    Geef ze de kans
    Geef ze ruimte

  2. Jammer dat dit moet gebeuren, had lekkere koude kokoswater daar gedronken

  3. Doe aangifte. Laat de zaak onderzoeken. Ga niet gelijk met de vinger wijzen.