Jogi: Totale staatsschuld is SRD 10 miljard

BRUNSWIJK ROEPT PRESIDENT OP MANDAAT TERUG TE GEVEN
april 5, 2016
Duizenden IJslanders eisen na Panama Papers aftreden premier
april 5, 2016
Show all

Jogi: Totale staatsschuld is SRD 10 miljard

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) heeft uitgerekend dat de huidige schuld van Suriname totaal SRD 10 miljard is op basis van de huidige koers van SRD 5,15 voor de US$. In 2010 was de schuld ongeveer SRD 3,3 miljard. In de afgelopen periode is de schuld toegenomen met SRD 6,7 miljard. Jogi vroeg aan de regering maandagavond wat er met het geld is gebeurd. Hij voerde aan dat veel is verspild. “Daarom zijn wij huiverig om deze regering meer leenruimte te geven. U kunt niet omgaan met geld,” stelde de volksvertegenwoordiger.

Jogi vindt dat op basis van de ervaring met een NDP-regering, er weinig geloof is dat de regering door de leenruimte die er ontstaat, de middelen zal inzetten voor productie en groei van de economie. Hij twijfelt of de regering armoede kan bestrijden en de werkgelegenheid laten toenemen. Hij haalde aan dat er zoveel beloften zijn gedaan aan het volk. Er is zoveel geld uitgegeven, maar de dingen zijn niet gerealiseerd.

“De regering moet de tering naar de nering zetten. Met wat er is, daarmee moet er geregeerd worden. De wijziging van de wet gaat het volk geen voorspoed bieden. De wijziging van de wet zal het volk erger wurgen. Het volk is al in een wurggreep,” betoogde Jogi. Door de definitie te wijzigen, wordt extra leenruimte gecreëerd. Jogi benadrukt dat het geld ook terugbetaald moet worden. Minister Gillmore Hoefdraad stelde dat de regering het geld niet voor consumptie zal lenen. Hij benadrukte dat het geld dat geleend zal worden, ook kan worden terugbetaald. Hij haalde aan dat na zes maanden de inkomsten zullen toenemen, omdat de Merian goudmijn dan zal produceren. De raffinaderij van Staatsolie draait dan eveneens op volle toeren, terwijl ook een overeenkomst wordt gesloten met Iamgold. STARNWS

Comments are closed.