Jeugdparlement wil gesprek met president over Jeugdambassadeursverkiezing

Suriname en Verenigde Arabische Emiraten verstevigen relatie
maart 4, 2019
Nestseizoen zeeschildpadden officieel begonnen
maart 4, 2019
Show all

Jeugdparlement wil gesprek met president over Jeugdambassadeursverkiezing

Het Nationaal Jeugd Parlement (NJP) hield in het weekeinde een consultatiebijeenkomst.  Het doel was alle relevante stakeholders aan te horen, over het geschil tussen het Ministerie van Sport en Jeugdzaken en het NJP, omtrent de verkiezingen van de CARICOM Jeugdambassadeurs. NJP-voorzitter Kelvin Koniki zegt aan Radio 10 dat het advies is geuit verschillende ministeries en organisaties te betrekken bij de kwestie en rekening te houden met kandidaten die buiten hun schuld om zijn uitgesloten van deelname aan de verkiezingen. Koniki doet een verzoek aan president Desi Bouterse het jeugdparlement uit te nodigen voor een gesprek, om zo via de hoogste orde gezamenlijk een oplossing te vinden voor het probleem.

Furnen Kofie, voorzitter van de jongerenorganisatie Ispeak, is van mening dat de minister van Sport en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, geen respect heeft voor het Jeugdparlement. Volgens hem wordt er een loopje genomen met dit jeugdorgaan, terwijl het pad van dialoog bewandeld moet worden.

Voormalig CARICOM-jeugdambassadeur Franky Koffie zegt dat het geschil is uitgemond in een vertrouwenskwestie. Overleg is in zijn ogen de beste optie om het dispuut op te lossen.

Tot zover gewezen jeugdvertegenwoordiger Franky Koffie, Furnen Kofie, voorzitter Ispeak en NJP-voorzitter Kelvin Koniki. In Stibula was er een consultatiebijeenkomst van het NJP, met betrekking tot het geschil tussen het jeugdorgaan en het ministerie van Jeugdzaken. De adviezen die zijn geopperd zullen worden geëvalueerd op haalbaarheid en indien nodig worden gebruikt als oplossing.

Comments are closed.