Jeugdparlement buigt zich over mogelijke maatregelen tegen ‘Otjeman’

Overname Suralco door Suriname mogelijk van de baan
december 1, 2014
Para door geestelijke leiders opgedragen aan God
december 1, 2014
Show all

Jeugdparlement buigt zich over mogelijke maatregelen tegen ‘Otjeman’

Het Nationaal Jeugdparlement neemt de komende week een besluit over eventuele stappen die ondernomen zullen worden tegen haar lid Otnil ‘Otjeman’ Babel, die als artiest een bijdrage levert aan het omstreden anti-homolied ‘Bullet’. Jeugdparlementsvoorzitter Priya Sital zegt aan De Ware Tijd, dat er eerst met de leden vergadert zal worden en afhankelijk van hun reacties een gezamenlijk besluit wordt genomen. Dan zal worden bekeken of het nodig is om maatregelen te treffen tegen het lid.

Hoewel Sital zelf van oordeel is dat het niet gepast is voor een jeugdvertegenwoordiger om zich in te laten met een anti-homo tekst, ze niet het vermoeden heeft dat er vanuit het jeugdparlement als zodanige maatregelen getroffen zullen worden tegen hun lid. Ze denkt niet dat het verder zal komen dan een officiële verontschuldiging van de jeugdparlementariër. Dit zegt ze aan de hand van een gesprek dat zij de afgelopen week had met Babel, waarin hij aan haar liet weten dat het lied verkeerd wordt geïnterpreteerd.

‘Otjeman’ liet eerder tegenover de krant weten dat ‘Bullet’ niet gaat over homoseksuelen, maar slechts over jongens die zich gedragen als homo’s, om aan geld en het materiële te komen. “In eerste instantie komt het anders over en ik kan degenen die zich aangesproken voelen, daarom ook begrijpen, maar nadat ik zijn verklaring heb gehoord, ben ik anders gaan denken erover”, zegt Sital.

Sital suggereert dat de jeugdvertegenwoordiging dan ook genoegen neemt met officiële excuses van Babel, waarin hij ook duidelijk maakt dat de tekst in het omstreden lied, verkeerd is geïnterpreteerd.

In een vergadering op 6 december moet de beslissing waarschijnlijk vallen.

1 Comment

  1. Regillio Wyndal schreef:

    Yep. Let it be a lesson 4 this young generation, cause we all or sinners even them. Before pointing your finger on a nother you must check yourself first. Jesus came 4 sinners and not 4 those who think that they are better than others. Jah will judge us all with the same meassure. It doesn’t matah if you are gay fiel, lesbian, murderah, lier or a raper etc, it stays as a sin. One love 2 you all. Taliban say so.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.