Sportverslagen – 8 maart 2021
maart 8, 2021
6 nieuwe Covid-besmettingen uit 85 swabs
maart 8, 2021
Show all

JCI female houdt United women seminar

De organisatie JCI female heeft onlangs in het kader van de internationale dag van de vrouw welke jaarlijks op 8 maart wordt herdacht een United women seminar gehouden. Dit seminar staat geheel in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen, met als thema: “De veerkracht van vrouwen tijden de COVID-19 Pandemie.                         Het doel van dit seminar is om inzicht te krijgen in de wijze waarop vrouwen vanuit verschillende disciplines omgaan met de Covid-19 pandemie.

Het panel die bestond uit DNA- lid van de NDP tevens voorzitter van de Belangenorganisatie Veerboten Commewijne Ann sadi, volksvertegenwoordiger tevens voorzitter van BVL /Als Reshma Mangre en de Liaison officer van de United Nations Population Fund, (UNFPA), Judith Brielle. Zij konden elk hun mening geven over de onderwerpen “werken vanuit huis beter of toch maar niet en de relatie tussen nieuw normaal en de veerkracht van de vrouw tijdens de covid-19 pandemie.

De vertegenwoordiger van de UNFPA Judith Brielle is van mening dat van huis uit werken voor vrouwen vooral niet raadzaam is. Zij geeft de voorkeur liever aan de scheiding tussen werk en thuis op die manier heb je meer tijd voor jezelf.

Volksvertegenwoordiger Mangre zegt dat het bij het onderwijs anders is geweest. leerkrachten hebben van huis uit gewerkt maar het is gebleken dat door de slechte internetverbinding en het feit dat niet alle leerlingen en leerkrachten toegang tot internet hebben vele studenten uitgesloten zijn. Zij pleit ervoor dat het ministerie van Onderwijs een de rangvoorwaarde in place brengt om afstand onderwijs toe te passen.

DNA- lid Ann Sadi is van mening dat vrouwen als gevolg van de covid situatie het meest getroffen zijn. Sadi moedigt vrouwen aan om de situatie waarin zij nu verkeren niet te accepteren maar er verandering in te brengen.

Tot zover DNA lid van de NDP tevens voorzitter van de Belangenorganisatie Veerboten Commewijne Ann sadi en daarvoor volksvertegenwoordiger tevens voorzitter van BVL /Als Reshma Mangre onlangs tijdens de United women seminar van JCI female. Dit seminar werd via zoom gehouden. JCI Female is een organisatie die ontwikkelingskansen biedt die jonge vrouwen in staat stellen om actieve vrouwen te zijn en positieve veranderingen teweeg te brengen in hun of in de gemeenschap.

Comments are closed.