Japan zoekt slachtoffers van overstromingen

Khamenei: over 25 jaar geen Israël meer
september 11, 2015
Oostenrijk sluit snelweg vanaf Hongaarse grens
september 11, 2015
Show all

Japan zoekt slachtoffers van overstromingen

2015-09-11 06:34:58 epa04924762 Local residents are rescued by police forces from a flooded area after the Kinugawa River breached its banks on 10 September due to heavy rain generated by typhoon Etau in Joso, Ibaraki prefecture, north-east of Tokyo, Japan, 11 September 2015. Search-and-rescue operations intensified in eastern Japan after torrential rains caused mudslides and major flooding, leaving three deads and 25 missing. EPA/FRANCK ROBICHON

In Japan zoeken reddingswerkers naar 23 mensen die worden vermist na de zware regenval en overstromingen ten noordoosten van Tokio. Het noodweer heeft aan zeker drie mensen het leven gekost. De meeste mensen worden vermist in de stad Joso, zo’n 50 kilometer ten noorden van Tokio. Door een dijkdoorbraak stroomde het water van de rivier Kinu een deel van de stad in en zijn honderden huizen ingestort. Veel mensen konden niet op tijd vluchten en hebben de nacht doorgebracht op het dak van hun huis. Nog zeker 500 mensen wachten op hulp.

Helikopters Ook in de stad Osaki zijn grote problemen. Vanochtend begaf een dijk van de rivier Shibui het, waardoor een wijk waar 1250 mensen wonen onder water staat. Meer dan 700 inwoners zijn in een ander deel van de stad opgevangen. Hoeveel mensen er nog in de overstroomde wijk zitten, is niet duidelijk. Hulpverleners gaan de huizen langs met helikopters en boten. Ze hadden een paar uur na de dijkdoorbraak zo’n 60 mensen opgepikt en namen ook huisdieren mee. Het noodweer is het gevolg van de orkaan Etau die woensdag over Japan trok.

Comments are closed.