Fly Allways gaat samenwerking aan met Venezolaanse vliegmaatschappij
augustus 28, 2017
India leent LVV US$ 8,6 miljoen
augustus 28, 2017
Show all

Jaarrede president op 29 september

Huisvesting en inkomstenverhogende maatregelen discussiepunt coalitietop

De begrotingsbehandeling is nog nauwelijks achter de rug of de nieuwe ontwerpbegroting staat al op het punt ingediend te worden in De Nationale Assemblee (DNA). President Desi Bouterse houdt op 29 september zijn jaarrede voor het dienstjaar 2018 en zal daarbij ook de ontwerpbegrotingen indienen. De eerste aftastende gesprekken zijn afgelopen zaterdag gehouden tijdens een politieke top tussen de regering en de politieke partijen in de coalitie. Een heet hangijzer was volgens de parlementaire fractieleider van de Nationale Democratische Partij (NDP), André Misiekaba, het huisvestingsvraagstuk, dat volgens hem niet mag lijden onder de zware bezuinigingen van de regering.

President Bouterse zal tijdens zijn jaarrede verder ingaan op de voorgenomen reeks inkomstenverhogende maatregelen die de regering zal treffen in de belastingsfeer. Ook dit onderwerp is volgens Misiekaba aan de orde geweest tijdens de coalitietop.

De fractieleider van de NDP in het parlement, André Misiekaba, over de coalitietop die het afgelopen weekeinde is gehouden en waarin thema ’s als huisvesting en de door de regering voorgenomen inkomstenverhogende maatregelen langs zijn gekomen. President Desi Bouterse zal in zijn jaarrede op 29 september de zienswijze van zijn kabinet op deze en andere zaken presenteren.

Comments are closed.