Aanvraagregistratie Matching Grant SAMAP gestart
september 30, 2019
Sportverslagen – 30 september 2019
september 30, 2019
Show all

Jaarrede president Bouterse:

-Begrotingstekort SRD 1,3 miljard

-Verkiezingen op 25 mei 2020; staatshoofd hoopt op sportieve stembusgang

– Contracten voor baggeren Surinamerivier nog deze maand getekend

President Desi Bouterse heeft vandaag de laatste jaarrede voor zijn tweede regeertermijn gehouden. Ook diende hij de staatsbegroting voor 2020 in.  De staatsuitgaven voor het nieuwe dienstjaar zijn geraamd op SRD 13,7 miljard. Aan inkomsten verwacht de regering SRD 12,4 miljard. Het begrotingstekort bedraagt SRD 1,3 miljard; goed voor 4,3% van het Bruto Binnenlandsproduct.

President Desi Bouterse doet een oproep aan alle politieke partijen Surinames reputatie in de wereld niet te beschamen. Hij kondigde eerder vandaag aan dat de komende verkiezingen gehouden zullen worden op maandag 25 mei 2020. Ook riep hij op tot respectering van de stembusuitslag, ongeacht het resultaat:

Nog deze maand worden de contracten voor het baggeren van de Suriname rivier getekend.

President Desi Bouterse deed hierover vandaag mededelingen in De Nationale Assemblee.

Tijdens de jaarrede sprak hij over het baggeren van 68 kilometer van de vaargeul.

Het eerste gedeelte dat gebaggerd zal worden is de strekking Outerbank tot Domburg. De scheepvaart zal hiermee al een significante verbetering moeten merken onderweg naar de havens langs de Surinamerivier:

President Desi Bouterse, maandag in De Nationale Assemblee, bij het uitspreken van de Jaarrede en de aanbieding van de begroting over het dienstjaar 2020. . In zijn 10e jaarrede zegt het staatshoofd dat de stuwdam en bijbehorende waterwerken op 31 december van dit jaar in handen komen van Suriname. Het staatshoofd vond het gepast daarbij de gehele natie te feliciteren met de aanname van de wetswijziging ‘Brokopondo overeenkomst’ en de wet ‘Schadeloosstelling bauxietmaatschappijen’. Met de overdracht van de Afobaka stuwdam komt er een einde aan het tijdperk van 100 jaar Alcoa, Suralco en Suriname,”

Comments are closed.