‘Israël zal meer leiders overtuigen van fout akkoord Iran’

Hooggerechtshof VS bekijkt religieuze bezwaren Obamacare
november 26, 2013
Man verdronken in zwembad
november 26, 2013
Show all

‘Israël zal meer leiders overtuigen van fout akkoord Iran’

Israël verwacht binnen twee weken meer wereldleiders ervan te kunnen overtuigen dat de overeenkomst met Iran over het atoomprogramma een misstap is.Dat is de boodschap van de Israëlische ambassadeur Haim Divon, die tijdens een speciale bijeenkomst op de ambassade in Den Haag sprak met enkele media, waaronder NU.nl.

Volgens Divon heeft Israël nog niet genoeg tijd gehad om uit te leggen waarom het akkoord van afgelopen weekend gevaarlijk is voor de regio, en voor de hele wereld.

“Als we ernaast zitten, zullen we de eersten zijn om dat toe te geven, maar Israël moet de internationale gemeenschap nu waarschuwen”, aldus Divon. In het akkoord dat afgelopen weekend werd gesloten tussen zes wereldmachten en Iran, is afgesproken dat Iran de komende zes maanden het atoomprogramma inperkt en met regelmaat inspecteurs toelaat, in ruil voor de opheffing van bepaalde economische sancties die op dit moment nog van kracht zijn.

In het komende half jaar wordt doorvergaderd om uiteindelijk tot een structurele overeenkomst te komen. Israël beschouwt de overeenkomst als een tegemoetkoming aan een aartsvijand. Het tijdelijk opheffen van de sancties zorgt er volgens Israël alleen maar voor dat Iran sterker wordt, terwijl de internationale gemeenschap het verrijken van uranium door Iran met een overeenkomst lijkt te accepteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.