ISPEAK juicht jongerenbeleid ministerie AW&J toe

Sportverslagen – 15 november 2021
november 15, 2021
Brandweer manschappen Coronie en Nickerie zijn nonchalante houding regering beu
november 15, 2021
Show all

ISPEAK juicht jongerenbeleid ministerie AW&J toe

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken heeft onlangs aangegeven dat het jeugdbeleid de aandacht zal krijgen dat het verdient. Omdat er eerder geen specifiek beleid was voor deze doelgroep, zijn het Nationaal Jeugd Instituut (NJI en het onder directoraat Nationaal Jongeren Aangelegenheden bezig geweest met de evaluatie en uitzetten van het jeugdbeleid. Ook werd meegedeeld dat de verkiezingen van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) voortgezet zullen worden, maar dan met enkele aanpassingen vanwege de COVID-19 pandemie. Het wordt een online-verkiezing, terwijl de gekozen leden begeleid worden in hun functioneren middels trainingstrajecten.

Voorzitter Furnen Koffie van de jongerenorganisatie Ispeak, geeft in gesprek met RADIO 10 aan de inspanningen van de minister toe te juichen, maar in deze tijd is het belangrijk om agressiever beleid te formuleren voor de jeugd. Daarnaast betwijfeld Koffie het dat minister Kuldipsingh geen jeugdbeleid heeft aangetroffen bij haar aantreden. Er reizen bij hem vragen over het nieuw beleid van de Arbeidsminister.

Over de op handen zijnde online verkiezingen bij het Jeugdparlement, vraagt Koffie zich af als die transparant zullen verlopen. Ook hoopt hij dat de anonimiteit van de jongeren die hun stem zullen uitbrengen, wordt gewaarborgd.

U hoorde Furnen Koffie, de voorzitter van de jongerenorganisatie Ispeak. De missie van deze organisatie is het stimuleren van zelfstandigheid onder jeugdigen.

Comments are closed.